Egyensúlyi költségvetést készítenek elő

2020-02-06 18:06:55


 

Gazdasági bizottság ülése(PAKS-PRESS) Paks, 2020. február 6., csütörtök – Ulbert Sándor, az Önkormányzat Gazdasági Bizottságának elnöke nem számít teljes körű képviselői elfogadásra a 2020-as költségvetés tárgyalásakor, de mint fogalmazott, lesz a városnak költségvetése, amelyben a korábbi gyakorlatnak megfelelően a bevételek és a kiadások egyensúlyban lesznek, biztosított lesz a város működőképessége és nagyösszegű beruházásoknak is lesz fedezete.

 

Tizenhét napirendi ponttal készült a Gazdasági Bizottság az Önkormányzat február 12-iki, költségvetési tárgyalására, ezt előkészítendő tárgyalnak a bizottság tagjai. Mint azt Ulbert Sándor, a bizottság tárgyalási szünetében a Paks-Press-nek elmondta, felkészült anyagokkal, konstruktív tárgyalásra készültek.

 

- Egyelőre azt látjuk, nincs olyan része a költségvetésnek, amit a gazdasági bizottság ellenzéki tagjai ne kifogásoltak volna. Ezek után előre vetíthető, hogy nem lesz a költségvetésnek tizenkét képviselői igen szavazata – fogalmazott a bizottság elnöke.

 

A Gazdasági Bizottság ülésén résztvevő Szántó Zoltán alpolgármester szavai szerint a költségvetést alapjaiban határozzák meg a korábban vállalt kötelezettségek és működési biztonság. A várhatóan 25,6 MRD főösszeget tartalmazó költségvetésből közel a felét fejlesztésekre és beruházások fedezetére fordítja majd a többségi koalíció.

 

A mintegy 12 milliárdos fejlesztések és beruházások jelentős részét a tervezési kiadások határozzák meg, de példaként említette, hogy jut forrás a Kápolna utcai bölcsőde és a Kamaramozi megvalósítására és a Vácika utcai rekonstrukcióra is. +++