Polgármesterek: térségfejlesztés, kommunikáció

2020-02-05 12:35:18


 

(PAKS-PRESS) Madocsa, 2020. február 5., szerda – Az elmúlt, és a 2020-as év költségvetési előirányzatai és végrehajtása, az Ellenőrző Bizottság tagjainak megválasztása, az idei év munkatervének elfogadása szerepelt az egyéb napirendi pontok mellett a Társadalmi Ellenőrző és Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) 2020. február 5-iki, Madocsán megtartott ülésén.

 

Az ülésen elsőként felszólaló Dr. Kovács Antal a paksi atomerőmű kommunikációs igazgatója, a Paks II. projekt „kerítésen kívüli” turisztikai programjának előkészítésére kérte a települési önkormányzatok polgármestereit.

 

A megvalósítás előtt álló Dunamenti Kiemelt Fejlesztési Terület egyik várhatóan fontos része lehet a Dunaföldvár-Szekszárd hidak körben a jórészt a töltéseken haladó kerékpárút előkészítése. A TEIT települések a kerékpárút bekötő útjaira vonatkozó elképzeléseit várják, és egyben témajavaslatokat fogalmazhatnak meg a szabadidős programokban is.

 

A Dunamenti Fejlesztési Térség kialakításában mintegy kilencven település lehet érintett.

 

A kommunikációs igazgató szólt a TEIT-tel kötendő atomerőműves szerződés előkészítéséről és az új kommunikációs stratégia kidolgozásáról is, ezekhez is témajavaslatokat várnak.

 

Dr. Filvig Géza a TEIT elnöke a Társulás első ülésén a szervezet kommunikációs munkájának hatékonyságát szorgalmazta. Szavai szerint az ellenőrző tevékenység feladatainak ellátása és az atomerőmű működésének ismertetése mellett a környezetvédelem ügyeiben is akad tennivalójuk. 

Továbbra is hangsúlyozni kívánják, hogy a nukleáris áramtermelés az egyik legkörnyezetbarátabb rendszer, az ellenőrzési feladatokat pedig folyamatosan ellátják.

 

Az elnök kitért a Paks II projekt későbbi, humán erőforrásának ellátási feladataira is. Ezzel kapcsolatban a Paks-Press Hírügynökség kérdésére válaszolva úgy fogalmazott, hogy ebben a Társulás feladatokat vállal, de szükségesnek látják egy megállapodás mihamarabbi megkötését is. +++