A félévi bizonyítvány javítható

2020-01-31 09:37:51


 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. január 31., péntek - A nem túl eredményes bizonyítvány okozta szorongásra és az azt követő esetleges haza nem térésre hívja fel a figyelmet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Vannak olyan gyerekek, akik a jegyek miatt szorongani kezdenek, és esetleg nem mernek hazamenni a félévi értesítő átvétele után.

 

Korábban is előfordult már, hogy egy-egy gyermek a rossz bizonyítvány miatt, nem mert hazamenni. A 2019/2020-as tanév első féléve lezárult. A diákok a napokban megkapják vagy megkapták a félévi értesítőket, melyek azonban csak tájékoztatásul szolgálnak szülőnek tanulónak egyaránt.

 

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei azt javasolják, hogy a szülők beszélgessenek sokat gyermekeikkel a mindennapi dolgokról, azokról az esetlegesen felmerülő problémákról, melyek a diákoknak szorongást okozhatnak.

Mint a most kiadott közleményükben írják, a gyermekek legyenek bizalmasak szüleikhez, rokonaikhoz, barátaikhoz, hiszen a nehéz helyzetekben a hozzánk legközelebb álló személyek tudnak leginkább segítséget és támogatást nyújtani.

 

A félévi bizonyítvány „hirtelen, kellemetlen” meglepetése elkerülhető, ha a család együtt nézi át az e-napló vagy a félévi értesítő jegyeit, beszéljék meg akár a pedagógusokkal közösen, hogy mit lehet és kell tennie a gyermeknek azért, hogy az érdemjegy a második félévben javuljon.

 

Hozzáteszik, hogy a szülőnek egész félévben érdemes nyomon követni gyermeke érdemjegyeit, hogy ne a félév végén szembesüljön azzal, hogy nem a számukra megfelelő osztályzatot kapta a diák.

Ha esetleg mégis megtörténik, hogy a szorongó gyermek a félévi értesítő átvétele után nem megy haza, a szülők haladéktalanul értesítsék bármelyik rendőri szervet, vagy hívják a 107-es, illetve a 112-es segélyhívó valamelyikét.

A legfontosabb az, hogy tanulással és odafigyeléssel a félévi jegy a tanév végére javítható – áll a a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. +++