Nyíltság, őszinteség, új feladatok

2020-01-11 14:56:47Pekárik Géza: a Paks II. építésével új helyzet előtt állnak a települések


(PAKS-PRESS) Balatonfüred, 2020. január 11., szombat – A 2019-es évben a termelési és a gazdasági adatok jól alakultak, most is a nyiltság és az őszinteség jegyében tájékoztattuk a polgármestereket – összegzett a paksi atomerőmű vezérigazgatója a Társadalmi Ellenőrző és Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) évértékelő és egyben évindító ülése után újságíróknak a balatonfüredi rekreációs központban, pénteken.

 

Pekárik Géza szavai szerint a Társaságnál fontosnak tartják, hogy az atomerőmű környezetében élők számára nyitott és látható legyen az, hogy hogyan működik, és mi történik az atomerőműben.

 

Kérdésre válaszolva a vezérigazgató elmondta, hogy a TEIT és az atomerőmű viszonya nem változott az eltelt években, azonban új helyzet alakul ki azzal, hogy egy hatalmas beruházás kezdődik a területen, és ez új feladatokat ad.

- A meglévő blokkok öregszenek, fiatalításra van szükség, ez izgalmas feladatot vetít elénk – fűzte hozzá.

 

Mint fogalmazott, ennek okán az atomerőmű jelenlegi területén is folyik az előkészítő munka. Hozzátette, a leendő blokkok üzemi -és felvonulási területén azon dolgozunk, hogy az érdemi munka elkezdődhessék, várhatóan ez az év végéig befejeződik, bizonyos részek már átadható állapotba kerülnek.

 

Mint ismeretes, a TEIT egyik legfontosabb feladata az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. tevékenységéről, a nukleáris létesítményekkel kapcsolatosan folyamatosan informálja a lakosságot. A huszonhét éve működő társulás településein mintegy hatvanötezer ember él.

 

 

A Társadalmi Ellenőrző és Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) ülése Balatonfüreden

(PAKS-PRESS) Balatonfüred, 2020. január 10., péntek – Pekárik Géza, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója (középen) tart előadást a TEIT polgármesterei előtt a paksi atomerőmű rekreációs központjában, 2020. január 10-én.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++