Paks 40 – akkor és most

2020-01-08 14:01:49


 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. január 8., szerda – Városismereti családi társasjátékot mutatott be Szabó Péter polgármester és dr. Hanol János csoportvezető a sajtó munkatársainak a Városházán. A társasjátékból a városi oktatási és kulturális intézmények részére juttat az önkormányzat, de a Tourist Info Irodában limitált példányszámban hamarosan bárki számára megvásárolható lesz.  

 

Paks Város Önkormányzata 2019-ben több eseményen is megemlékezett az 1979. január 1-jei várossá avatás 40. évfordulójáról. Városismereti családi társasjáték egyúttal turisztikai célzattal mutatja be a várost, az akkor és most jegyében régi és mai képekkel illusztrálva.

 

Kétféle módon is játszható a játéktáblán lépkedve, valamint 24 városismereti kártyán keresztül fedezhetőek fel a város látnivalói, illetve régi képek segítségével eredhetünk az eltűnt városkép nyomába.

 

A játék tízéves kortól ajánlott, de a felnőttek is sokat tanulhatnak belőle, elsősorban a város története szempontjából. Az ára négyezer forint. A játék során turisztikai látványosságok jönnek elő, 24 kártya segítségével ismerhetők meg, de a lapok felidézik a múlt emlékeit is.  

 

A társasjátékot Mészáros T. László gyártotta, az arculati kivitelezést pedig a Hivatal Turisztikai, Városmarketing és Kommunikációs Csoportja készítette elő, miután az idegenforgalmi jelentősége is fontos: az idelátogatók magukkal vihetik és segítségével felidézhetik a városban látottakat. +++