A tavasz végére kinyithat a bölcsőde

2019-12-09 11:45:01


 

Szerződés a Kápolna utcai bölcsőde felújítás támogatására

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. december 9., hétfő – Szabó Péter, Paks polgármestere és Fehér János, a Magyar Államkincstár Tolna Megyei Igazgatóságának igazgatója a „Kápolna utcai bölcsőde felújítása” elnevezésű projekt, több, mint 900 millió értékű támogatási szerződését írta alá a Paksi Polgármesteri Hivatalban 2019. december 9-én. A felújítást a következő év tavasz végén kezdik el.

 

Szabó Péter a sajtótájékoztatón elmondta: az államkincstárral most megkötött közel 923 milliós értékű szerződés az anyagi lapokat biztosítja teljes rekonstrukcióhoz. Ezt követően a közbeszerzési eljárás indul el, majd kiválasztják a kivitelezőt. Megújulhatnak az épületek a teljes belső tér és a berendezés, korszerű eszközökkel gazdagodik az intézmény, továbbá kerékpártárolók készülnek, játszóudvarok lesznek.

 

A három pavilon közül két-két csoportban, hetvenkét férőhely lesz, és a kisgyermekek gondozására, nevelésére, új munkahelyeket teremtenek. A bölcsődéhez több mint tizennégy parkolót alakítanak ki.

 

Emlékeztetett rá, hogy a Kápolna utca bölcsődét korábban demográfiai okok miatt zárták be, azóta a növekedő születésszám és a Paks II. beruházás okán várhatóan emelkedő igények szükségessé teszik a gyermekintézmény újranyitását.

 

Fehér János, a Magyar Államkincstár Tolna Megyei Igazgatóságának igazgatója az újságíróknak azt mondta, hogy a Kincstár hagyományosan támogatja a településfejlesztési törekvéseikben az önkormányzatokat, ilyen volt a paksi kerékpárút kialakítása is. – Bízunk abban, hogy a továbbiakban részesei lehetünk a támogatási programoknak – fűzte hozzá. +++