Paks- Dunakömlőd kerékpárút ünnepélyes átadása

2019-11-21 13:25:16(Paks-Press) Paks, 2019. november 21., csütörtök – Süli János miniszter és Szabó Péter polgármester  a nemzeti színű szalag átvágásával ünnepélyes külsőségek között felavatta a Paks-Dunakömlőd kerékpárutat 2019. november 21-én. A paksi kompkikötőtől a dunakömlődi halászcsárdáig mintegy 2,5 km hosszú, kétirányú közlekedést biztosító kerékpárút és kapcsolódó létesítményei épültek meg.

 

Az avató ünnepségen megjelent Süli János miniszter, Kovács Pál államtitkár, Fehérvári Tamás a megyei közgyűlés elnöke, Szabó Péter polgármester és más megyei –és városi vezetők, közéleti személyiségek, és a kivitelő cégek képviselői.

 

Mint az avató beszédekben elhangzott, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyert bruttó 540 millió forintot Paks Város Önkormányzata a Paks-Dunakömlőd közötti kerékpárút megépítésére. A forrásból a paksi kompkikötőtől a dunakömlődi halászcsárdáig mintegy 2,5 km hosszú, kétirányú közlekedést biztosító kerékpárút és kapcsolódó létesítményei épültek meg.

 

Süli János az avatóünnepségen azt mondta, hogy a kerékpárút nagyon sok ember munkájának köszönhető, a pályázatíróktól a munkásokig, magas színvonalon elkészített, biztonságos kerékpárút készült.

 

Szabó Péter polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a kerékpáros közlekedés védi a környezetet és a résztvevők egészségét, ezért Paks megteremti ezt a lehetőséget is.

- A kerékpárút átadásával nagy lépést teszünk a klímavédelmi célok megvalósításáért – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy további kerékpár utak is létesülnek. - Tovább bővítjük a kerékpárutakat, ezzel a tömegközlekedés átalakítására is törekszünk.

 

Szavai szerint a Gesztenyés út környékén is készül a kerékpárút, ezzel az atomerőműtől, a későbbiekben egészen Kömlődig majd lehet kerékpárt használni, a kerékpárút megépítésével a munkába járás feltételei is javulnak, hiszen a településrészen élő munkavállaló nem lesz kötve a tömegközlekedéshez, így munkavállalást nem akadályozza a munkába járás körülményei és akár alternatív munkavégzés is vállalható. 


A beruházás egyben segíti a munkahelyek megtartását és új munkavállalók belépését a munkaerőpiacra. - Az út akár munkába járáshoz, akár szabadidős vagy sportcélokra is használható - húzta alá.  

 

A most átadott 2570 méter hosszú szakasz kiépítését a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyert bruttó 540.000.000 forint vissza nem térítendő pályázati támogatás biztosította Paks Város Önkormányzatának. +++

 

Képünk:

Paks-Dunakömlőd kerékpárút ünnepélyes átadása

(Paks-Press) Paks, 2019. november 21., csütörtök – Süli János miniszter (b.) és Szabó Péter polgármester vágja át a nemzeti színű szalagot a Paks-Dunakömlőd kerékpárút ünnepélyes átadásán, 2019. november 21-én. A paksi kompkikötőtől a dunakömlődi halászcsárdáig mintegy 2,5 km hosszú, kétirányú közlekedést biztosító kerékpárút és kapcsolódó létesítményei épültek meg.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++