MVM Élménynap

2019-11-06 15:24:05Mayer György, a Paks-Press budapesti tudósítója írja:

 

(PAKS-PRESS) Budapest, 2019. november 6., szerda - Összesen 80 millió forint adományt adott át az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az MVM Partner Zrt., a sorrendben tizenkettedik alkalommal megrendezett Élménynapon, amelyen mintegy 800 hátrányos helyzetű, beteg kisgyermek legszebb napját szervezték meg, idén a zene világát is megteremtve a Millenáris Park „D” épületében, szerdán.

 

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az MVM Partner Zrt. tizenkettedik alkalommal rendezte meg a „Legszebb napom” szlogent viselő Élménynap elnevezésű rendezvényét.

Az idei esemény tematikája a tengerek világa volt: a gyerekek megismerkedhetnek Teki, a kis teknős kalandjaival és együtt fedezhették fel, milyen izgalmas titkokat rejt a víz alatti világ.

 

Az eseményen 800 gyermek a 100 fős, az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. dolgozóiból álló önkéntes csapat segítségével ismerhette meg a víz alatti világ titkait, a tengeri állatokat. A gyermekek egy kalandos utazás során járhatták be a képzeletbeli szigeteket, ahol nemcsak tudásukat fejleszthették, hiszen koncertek, kézművesfoglalkozások és számos egyéb program várta őket.

 

Az esemény misszióját évekkel ezelőtt az adta, hogy a beteg, illetve tartós fogyatékkal élő kisgyermekek egy nap erejéig ne gondoljanak problémáikra és feledhetetlen élményben lehessen részük. Az Élménynapra közel 800 tartósan beteg, értelmi fogyatékos, mozgáskorlátozott, illetve hátrányos helyzetű, de egészséges gyermek érkezett.

 

Az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. az elmúlt bő egy évtizedben már összesen több mint 800 millió forinttal támogatott jótékonysági szervezeteket, alapítványokat többek között betegellátó eszközök pótlásában, speciális orvosi műszerek beszerzésében, épületfelújításban, illetve alaptevékenységük ellátásában. Ez alatt az Élménynapokon összesen közel tízezer gyermeknek szerzett örömet az MVM különböző játékos programokkal.

 

A házigazdák képviseletében Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója és Czinege Kornél, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója adományokat adott át 13 intézmény és civil szervezet részére, 80 millió forint értékben.

 

Mint Kóbor György köszöntőjében többek között elmondta: - Ebben az évben immár tizenkettedik alkalommal szerveztük meg ezt az Élménynapot, hogy valóban a legszebb napot hozzuk el a gyerekeknek. Büszkék vagyunk rá, hogy segíthetjük a nehéz sorsú gyermekek és fiatalok fejlődését, gyógyulását. Az Élménynap története során kiosztott adományok a legjobb helyre kerültek, támogatva ezzel a beteg vagy nehéz helyzetben lévő gyermekek gyógyítását, nevelését vagy fejlesztését hivatásának választó intézményeket, szervezeteket.

 

A támogatott szervezetek többek között betegellátó eszközök pótlására, speciális orvosi műszerek beszerzésére, épületek felújítására, illetve alaptevékenységük fenntartására fordítják majd ezt az összeget.

 

Idén a Gyermekleukémia Alapítvány, a Gyermekotthonunkban Élő Gyermekeink Jövőjéért Alapítvány (Bolyai Gyermekotthoni Központ), a „Nem maradsz egyedül” Alapítvány (Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthon), a Miklós Téri Gyermekekért Alapítvány (Szent Miklós Óvoda, Általános Iskola, EGYMI, Kollégium és Gyermekotthon), a Zsótér Pál Alapítvány (Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, EGYMI), a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány, a Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, illetve a Bethesda Kórház Alapítvány vehette át a támogatást.

 

Képünkön:

Nyolcvan millió forint adomány hátrányos helyzetű kisgyermeknek

(PAKS-PRESS) Budapest, 2019. november 6., szerda – Közös kép készül az adományban részesült intézmények vezető munkatársaival, 2019. november 6-án. (Paks-Press Fotó: Mayer György.) +++