Tisztségviselők választása a Tolna Megyei Közgyűlés ülésén

2019-10-30 13:00:08(PAKS-PRESS) Szekszárd, 2019. október 30., szerda – Ismét a Megyei Fejlesztéspolitikai Tanácsossá választották Süli János minisztert, megyei alelnöknek Orbán Attilát (Fidesz-KDNP) választották a Tolna Megyei Közgyűlés ülésén – közölték a Paks-Press Hírügynökséggel a Tolna Megyei Önkormányzat Elnöki kabinetjénél, szerdán.

 

A testületnél a bizottságok összetételéről is döntöttek, a Jogi és Ügyrendi Bizottság elnöke dr. Égi Csaba (Fidesz-KDNP), a Pénzügyi és Monitoring Bizottság elnöke Kovács János (Fidesz-KDNP) lett. Ez utóbbi bizottságban kapott helyet Barnabás István (Mometum) és Mezősi Árpád (MSZP).

 

A Területfejlesztési és Koordinációs Bizottság elnöke Széles András (Fidesz-KDNP), a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Bizottság elnöke: dr. Kostyálné Dr. Kovács Klára. (Fidesz-KDNP).


Mint az korábbról ismeretes, a Tolna Megyei Önkormányzat új Közgyűlése október 23-án, Dombóváron, elnöknek ismét Fehérvári Tamást, a FIDESZ-KDNP megyei listavezetőjét választotta meg.

 

A kormánypárt a tizenöt fős testületben tíz mandátumot szerzett, míg az ellenzéki pártok közül a DK kettő, a JOBBIK, a MOMENTUM és az MSZP egy-egy taggal képviselteti magát a megyei közgyűlésben.

 

Képünkön: Külső borító: Fehérvári Tamás átadja megbízólevelét megyei alelnöknek választott Orbán Attilának. Belső kép: eskütétel a testület ülésén. 

 

PAKS-PRESS 2019. október 30., 13:00. +++