PDE megoldási javaslat Paks orvos hiányának csökkentésére

2019-10-04 12:30:06


Önkormányzati választások, 2019.

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. október 4., péntek - Október 14-e után az egyik első lépésünk lesz végig vinni Horváth Zoltánnak, az ez év elején javasolt „Paks egészségügyéért” felsőoktatási ösztöndíj programról szóló rendeletet – mondták el Heringes Anita polgármester-jelölt és Horváth Zoltán képviselő-jelölt mai tájékoztatójukon.  

 

Sajnos erre a jó kezdeményezésre a város többségi vezetői nem fordítottak kellő figyelmet, így az ügy elakadt. Hiszünk abban, hogy ez lenne az egyik megoldás az égető orvoshiányra, mellyel Paks városa is küzd – fogalmaztak.

 

A Paksi Deák Ferenc Egyesület másik javaslata a probléma megoldására, a célzottan orvosok, egészségügyi dolgozók számára indított bérlakás program, mely már két éven belül megoldást jelenthetne az orvosi praxisok egészségügyi állások betöltésére.

Álláspontjuk szerint ez a két javaslat még vonzóbbá teheti a várost az egészségügyben dolgozók számára.

Véleményük szerint nem orvosi körzeteket kell összevonni, hanem ösztönözni kell a pályakezdő orvosokat és egészségügyi dolgozókat, hogy Pakson akarjanak letelepedni.

Mint fogalmaztak, a probléma megoldásának 24. órájában vagyunk.

- Számunkra, a PDF jelöltjei számára, az egyik első lépés lesz ezen programpontok megvalósítása október 14-e után – jelentették ki. +++