Kósa Lajos: fejlődhet város és a térség

2019-10-01 20:50:25


RÖVIDHÍR -

Kósa Lajos: Az új atomerőművi blokkok megvalósítása mellett fejlődhet a város és térség

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. október 1., kedd – Az önkormányzati választások tétje az, hogy 2030-ra a magyar önkormányzati rendszer fejlettségi színvonala utolérje az Únió fejlettségi szintjét, ehhez együtt kell működni a kormánnyal és a városlakókkal - mondta Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke Pakson, egy lakossági fórumon, kedden.

 

Ismertette, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség országosan, több mint 1200 polgármester-jelöltet állított, míg az ellenzék hozzávetőlegesen 300-at, többet úgy, hogy civil egyesület színeiben jelentek meg, így Pakson is. - Az új atomerőművi blokkok megvalósításával a klímapolitikai célok elérhetők, az áramtermelés közel fele hazai forrásokból valósulhat meg, ezek mellett fejlődhet a város és térség is – jegyezte meg.

 

Süli János miniszter úgy fogalmazott, hogy céljaink elérése, Paks fejlődése az együttműködéssel valósulhat meg, együttműködni pedig olyan polgármesterrel és képviselő-testülettel lehet, amely elkötelezett a magyar Kormány célkitűzéseivel, Paks II. megvalósítása mellett.

 

Szabó Péter polgármester azt mondta a tájékoztatón, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjei a felelősség, a családbarát elkötelezettség mellett, a város fejlődését az atomerőmű kapacitás-fenntartásával tudják garantálni. 

 

PAKS-PRESS 2019. október 1., 20:50. +++