Indulhat a lakótelepi központi park rekonstrukciója

2019-09-23 16:28:45


 

Szerződést kötöttek a lakótelep központi tér és park felújítás I. ütemének kivitelezésére

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. szeptember 23., hétfő – Szabó Péter polgármester valamint az S.A. Konzorcium nevében, a Soltút Útépítő, Fenntartó és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője, Kiszli László ügyvezető és ALISCA BAU Építőipari Zrt. gazdasági igazgatója, Fülöp István a Városházán aláírták azt a szerződést, amellyel megkezdődhet a lakótelep központi tér és park felújítás I. ütemének kivitelezése.

 

A szerződés aláírásakor tartott sajtótájékoztatón elmondták: a rekonstrukció nettó értéke meghaladja az 1,6 MRD forintot, a kivitelezés várható ideje 300 nap, ami a téli időszakot is számításba véve, szűkösnek tűnhet.

 

Szabó Péter polgármester szavai szerint az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb szabású felújítása kezdődik el, amely részben kormányzati támogatásból, részben önkormányzati erőforrásokból valósul meg.

 

Kiemelte: mintegy húsz éves adósságát törleszti most az önkormányzat azzal, hogy a tér és a hozzá tartozó park igényes külsővel, akadálymentesített utakkal, a lépcsőzet megszüntetésével, sok zöldfelülettel, modern utcabútorokkal és közvilágítással áll majd rendelkezésre. A teljes megújulás mellett a közkedvelt atomszökőkút megmarad.

 

A rekonstrukció első üteme a Kishegyi úttól, a Csengey Kulturális központ Spar áruházzal szembeni keleti bejáratáig tart. Csütörtökön, az érintett üzletek képviselőit fórumra várják, hogy a szükséges egyeztetéseket megbeszéljék. +++