Hernádi Norbert és Hetzmann Albert tájékoztatója

2019-09-18 19:19:26Önkormányzati választások, 2019.

 

Hernádi Norbert és Hetzmann Albert tájékoztatója

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. szeptember 18., szerda - Hetzmann Albert és Hernádi Norbert a hetes körzet, és a településrészek képviselőjelöltjei a Paksi Deák Ferenc Egyesület sajtótájékoztatóján terveikről beszéltek.

 

Hernádi Norbert azt hangsúlyozta, hogy a településrészek jussanak annyi pénzhez a városi költségvetésből, amennyi a lakókat létszámarányosan megilleti. Elmondta, hogy a 8. sz. választókerületben, képviselőként gondoskodik arról, hogy Dunakömlőd, Csámpa, Biritó, Gyapa és Cseresznyés sokkal több pénzhez jusson a városi költségvetésből, annyihoz, amennyi lakosságszám arányosan megilleti.


A körzeteben rá váró feladatként említette, hogy ne csak külső településrészként, hanem kertvárosként funkcionáljanak a külső településrészek, Paks életében. Hozzátette, a közbiztonság növelése érdekében térfigyelő rendszer kiépítését tartja fontosnak, az utak bevezető részén.


Szólt arról is, hogy az idős- és beteggondozói szolgálat kiterjesztését szeretné elérni az itt lakók gyógyszer- és élelmiszer-beszerzési szükségleteinek kielégítésére. Sűrűbbé kellene tenni a tömegközlekedést az igényeknek megfelelő méretű buszokkal, amely igazodik a tanórákhoz és a munkarendekhez – fogalmazott.


A Falunapokat, szüreti napokat, közösségépítő rendezvényeket tovább fejlesztené és azt is megemlítette, hogy a közterületek fűnyírását, rendben tartását is szorgalmazná.

Dunakömlődön iatalok számára új telkek kimérésével biztosítaná a település megtartó erejét, fejlődését, a csapadékvíz-elvezető árkokat rendbe tetetné, a patak élővilágának helyreállításáról is gondoskodna. A Hegy utca és az Áfész Coop parkolójának felújítatná. A Faluház tetőszerkezete felújításra szorulna – fűzte hozzá.

Csámpán a Közösségi ház bővítését említette, kábeltévét, nagysebességű vonalas internet bevezetését látja szükségesnek, a murvás utak aszfaltozására is lenne igény.

Biritón szükség mutatkozik a közösségi ház tetőfedésének cseréjére, az Orgona utca aszfaltozására.

Gyapán modern közösségi ház kialakítását tekintené feladatának. Útfelújítások indulhatának el Paks-Gyapa között, Kanacsi és Rét utca felújítása sem várhat nagyon tovább.


Cseresznyésben a közösségi ház és hozzá közösségi tér, mosdó, illemhely kialakítása lenne fontos – említette meg. Kitért a telefontérerő-problémák megszüntetésére, amit legalább egy szolgáltató bázisállomásának telepítésével lehetne elérni.

 

A hetes választókerületben feladatként azt mondta Hetzmann Albert, hogy képviselőként lefedetné a Tolnai úti nyitott árkot. Mint mondta: állatvédők bevonásával rendezem a vácikai kutyamenhely sorsát. Kezdeményezem egy cigány közösségi ház létesítését és szabadidős sportcentrumok kialakítását.


A körzetében rá váró feladatok között arról beszélt, hogy a csapadék- és szennyvízelvezetési gondok megszüntetné a Zápor és a Búzavirág utcában, valamint a Tolnai úton. Az útsüllyedések felszámolását tervezi a Jedlik utcában - új aszfaltburkolattal és a vízelvezető árok lefedésével.


A képviselőjelölt a talajvíz elvezetését tartja szükségesnek a Vácika utcában és a PSE teniszpályák környékén.


Hetzmann Albert szavai szerint a PSE teniszcentrum szolgáltatásainak bővítésére is lenne igény, mintahogyan ifjúsági sportszálló létesítése is feladat lehetne. A Tolnai úton új parkolók kialakítana ki az úthibák és -süllyedések felszámolása nagyon is időszerű lenne – fűzte hozzá.


A konzervgyári buszmegálló és környezetének rendezése, úthibák felszámolása, a Vácika utca és a PSE teniszcentrum kiszolgálóútjának aszfaltozása, valamint az új Vácika út meghosszabbítása az ASE Csarnokig, és egy parkoló létesítése az ASE Csarnok melletti területen, továbbá a Vadász, Kölcsey és Bocskai utcákban útburkolatok és járdák felújítása is a feladatok közé tartozik – sorolta a jelölt.


A Kölesdi út - Vadász utca kereszteződésében a forgalmi rendet felülvizsgálatné felül, engedélyeztetné a balra kanyarodást. A Vácika utcai házak esetében az előttük futó szennyvízhálózatra kötésről sem feledkezne meg, és a járdafelújítás befejezné az Újtemplom utcában. +++