A Deák Egyesület leadta a jelölésekhez szükséges aláírásokat

2019-08-28 12:35:07


 

Önkormányzati választások, 2019.

Deák Ferenc Egyesület

 

(Paks-Press) Paks, 2019. augusztus 28., szerda – A Paksi Deák Ferenc Egyesület valamennyi jelöltje leadta a helyi választási irodán az ajánlóíveket – közölte a szervezet elnöke, sajtótájékoztatójukon, szerdán.

 

Heringes Anita számokat nem közölt, de azt mondta, hogy a jelöltek állításához szükséges aláírások gyűjtése minden körzetben, rendben történtek, a jelöltek maguk látogattak el a paksiakhoz, a találkozáskor elbeszélgetések történtek, és érdeklődtek a helybeliek gondjai felől. Programalkotási időszakban vannak, és továbbra is várják az ötleteket, javaslatokat.

 

Az egyes körzet jelöltje, Torma Dóra az aláírások gyűjtésekor szerzett tapasztalatairól szólva elmondta, hogy az emberek nyíltan és őszintén beszéltek a helyben felmerült észrevételeikről. Továbbra is járja majd a körzetet, visszatérő problémaként vetik fel a lakosok, hogy nincsenek közeli boltok és a helyi termékek számára értékesítési lehetőségek. A Malom hegyen van olyan utca, ahol nincs betonút és közvilágítás – mondta el. A Munkácsy úti óvodának nincs parkolója és járdája, a csapadékvíz elvezetése is megoldást kíván.

 

Nagy Balázs a kettes körzet jelöltje arról számolt  be, hogy a gyűjtés folyamán sok érdekes, hasznos javaslattal találkozott. Mint mondta, a Duna part neuralgikus terület, amely a közösségi életre és rendezvények szervezésére még mindig nem alkalmas, a közlekedés nehézkes, a Fő utca első szakaszának felújítása évek óta húzódik. A Szent István tér felújítását sem lehet tovább halogatni, jóllehet a katolikus egyház közel két milliárd forintot hoz ennek a területnek a felújításra, de az önkormányzatnak is hozzá kell majd járulnia a rekonstrukcióhoz – fűzte hozzá.

 

Új elemnek számít a közösségi életben, hogy a zöld területek bővítését egyre többen szorgalmazzák, szelektív gyűjtőket szeretnének, és újra gondolkodni kell azon is, hogy a belvárosra erőltetett elképesztő forgalommal mit is lehet kezdeni – mondta a kettes körzet jelöltje.


Képünkön: Torma Dóra, Heringes Anita, Nagy Balázs és Barnabás István (b.-j.) a jelöltállításhoz szükséges aláírások leadása után tartott sajtótájékoztatójukon, a Polgármesteri Hivatal előtti téren, 2019. augusztus 28-án.

Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++