Eredményes tanulók a Parlamentben

2019-06-19 17:20:17


 

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. június 19., szerda – Kovács Pál, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár a parlamentben fogadta az Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny győztesét.

 

Kovács Pál, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár szerdán az Országgyűlés épületében fogadta a Kecskeméti Református Általános Iskola három tanulóját, akik az Öveges József Kárpát-medencei Fizikaversenyen kiemelkedő helyezést értek el.

 

Miközben a fizikaverseny győztese, Jeszenői Sára, döntősei, Tekes János és Árva Áron, illetve felkészítő tanáruk, Gyömbér Csaba megtekintették a Parlament épületét a "szakemberek" között szóba kerültek szakmai kérdések is.

 

Az államtitkár elmondta: az atomenergiára nagyon fontos szerep hárul a jövőben, hiszen sem a klímavédelmi célok elérése, sem pedig az ellátásbiztonság nem biztosítható a Paks II. megépítése nélkül.

 

Kovács Pál a fiatal fizikusokat emlékeztette Öveges professzor kedvenc jelmondatára: "semmiből nem lesz semmi", épp ezért a kormányzat és a projekttársaság is nagy energiát fordít a szakemberképzésre.

 

Ősztől hat egyetemen kezdhetik meg a hallgatók elsajátítani az atomerőmű-üzemeltetés alapjait, ráadásul a szakirányú továbbképzés költségeit összesen száz hallgatónál átvállalja a Paks II. Zrt. +++