A Hulladékudvarban kötnek ki a szabálytalanul tárolt autók

2019-06-18 19:16:36


 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. június 18., kedd – Az utcán tárolt, elhagyott, nem használt, eladásra várakozó gépjárműveket a Paksi Hulladékudvarba szállíttatja el a Polgármesteri Hivatal. Közleményük megfogalmazása szerint a „közterületen szabálytalanul elhelyezett járművek” jutnak erre sorsra, a felsorolt esetek azonban inkább csak példaként szolgálnak.

 

A Közterület-felügyeleti Csoport értesítését követően, amennyiben az érintett gépjármű-tulajdonos a rendelkezésre álló türelmi idő alatt a gépjárművet maga nem szállítja el, a Polgármesteri Hivatal intézkedik a jármű elszállításáról – olvasható abban a közleményben, amelyet a Paks-Press Hírügynökséghez juttattak el.

 

Ebben részletezik azokat a jogszabályokat is, melyek alapján az intézkedés történik. A járművet elszállítják akkor is, ha az a közúti forgalom biztonságát vagy a közbiztonságot veszélyezteti, ha engedély nincs a tárolásra, ha azt a forgalomból kivonták, rendszámmal nem rendelkezik.

 

A tulajdonosok, amennyiben a felszólításnak nem tesznek eleget, fizethetik az elszállítás és a tárolás költségeit is. Egy jármű elszállításának átlagos költsége 15.000 Ft + ÁFA, melyet a tulajdonos köteles megfizetni. Az elszállított járművek tárolására szolgáló telephely a Paksi Hulladékudvar lesz. 


(Képünk illusztráció.) +++