Idén is sok látogatót fogadott a Város napján a Paks II interaktív kamion

2019-05-20 19:06:52


 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. május 20., hétfő  -  Országjáró körútját megszakítva Paksra érkezett a Város napjára a Paks II. tájékoztató kamion. Az interaktív jármű az elmúlt évhez hasonlóan rekordszámú látogatót fogadott. A rendezvényen mutatkozott be a Paks II. információs sátor, amely – akárcsak a kamion – számos játékkal és hasznos tudnivalóval várta a látogatókat.

 

Másodszor vett részt Pakson, a Város napján a Paks II. tájékoztató kamion. Az interaktív kiállítás iránt komoly volt az érdeklődés, hiszen több mint 1500 látogatót fogadott. A Város napjára érkezők láthatták először a Paks II. információs sátrat, amelynek oldalait többek közt az atomenergia hazai kiválóságait bemutató grafika díszíti, alaprajza pedig hatszög, akárcsak az atomerőművekben használt fűtőelem-kazettáké.

 

Mittler István, a Paks II. Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a sátor és a kamion számos játékkal és nyereménnyel várta az érdeklődőket. Ezek között sok volt az újdonság, így például a Paks II. fotófal és a célba dobó játék. Hozzátette, a Paks II. sátorral a későbbiekben gyakran találkozhatnak majd a régióban élők.

 

Mittler István tájékoztatott arról is, hogy a Paks II. tájékoztató kamion idei országjáró körútját március 25-én kezdte meg. A tartalmában megújult, akadálymentesített interaktív kiállítás első állomása Kisbér volt. Tavasszal Komárom-Esztergom, illetve Fejér megyét járta, áprilisban pedig – története során először – ott volt a Construma kiállításon. Nyáron nyolc nagy zenei, illetve kulturális fesztivált keres fel.         

 

Ezek közül az első a június 26-án kezdődő VOLT Fesztivál lesz. A kiállítás megújult: az információtárat aktualizálták: a kiállítás eszköztárát az eddig szerzett tapasztalatokat felhasználva frissítették, bővítették. A legkisebbeket új tematikus játékok várják és újra cserélték az áramtermelő kerékpárt is, ami igen népszerű a látogatók körében.

Az interaktív eszközök szöveges tartalmai – a külföldi érdeklődőkre tekintettel – már angol nyelven is elérhetőek. Egy új, negyedik interaktív tábla különböző játékokat kínál, mely révén a gyerekek, fiatalok játékos formában ismerkedhetnek az atomerőművel, a villamos energiával.

 

A kommunikációs igazgató arról is beszélt, hogy elindult a Paks II. Akadémia, amelybe hat hazai egyetem kapcsolódik be. Ezeken a műszaki képzőhelyeken ősszel indul el a két féléves atomerőművi üzemeltetői szakirányú továbbképzés, amely a Paks II. Zrt. támogatásának köszönhetően térítésmentes a hallgatók számára.

 

 – Azok, akik sikerrel elvégzik a képzést, stabil munkahelyre, hosszú távú életpályára számíthatnak – tette hozzá a kommunikációs igazgató. Az első kontraktust Pécsett írták alá, majd a Dunaújvárosi Egyetemmel és a Pannon Egyetemmel születik együttműködési megállapodás. (x) +++