Pekárik Géza: mintaértékű teljesítmények

2019-05-02 08:53:29


 

(Paks-Press) Paks, 2019. május 1., szerda - Szakmai és emberi értelemben is mintaértékű teljesítményt nyújtottak azok, akik május elseje ünnepén átvehetik az Igazgatósági Nívódíjakat -  mondta az atomerőmű vezérigazgatója a Paks-Press Hírügynökségnek adott rövid interjúban az ASE parkban tartott ünnepségen, szerdán.

 

Pekárik Géza felidézte, hogy a megbecsülésnek ezt a formáját, a korábban kiadott kiváló üzemeltető és kiváló karbantartói díjak rendszerét átértékelték, így nemcsak ezeken a területeken dolgozó munkatársaknak, hanem más területek dolgozóinak is egységesen adhatnak ki díjakat. Példaként említette, hogy ennek alapján most már jogász is kaphat ilyen elismerést. Arra a felvetésre, hogy ő maga is részesült-e más beosztásban, korábban ilyen díjazásban, csak meglehetős szerénységgel válaszolt igennel. Vezérigazgatóként pedig először adott át Nívódíjakat.

 

Emlékeztetett arra, hogy az egyes igazgatóságokon az elmúlt időszak teljesítményét értékelő bizottságokban szakmai csapat dönt a díjak odaítéléséről, és kisebb anyagi elismerés is jár hozzá, továbbá minden igazgatóság létszámarányosan adhatja ki a Nívódíjakat.  


– Olyan munkatársakat ismerünk el, akik az adott területen meghatározó munkát végeztek, az egész közösségnek ezt a színvonalat kellene elérni - jegyezte meg Pekárik Géza.

 

Egy további kérdésre válaszolva az atomerőműben most folyó munkálatokra is kitért a vezérigazgató. Szavai szerint túl vannak az első főjavításon, májusban kezdődik a főjavítás a kettes blokkon és augusztusban következik a harmadik. Erre az évre nem terveznek termelési rekordot, de a háttérben folytatják a termelési alrendszer működés-fejlesztési ügyeivel kapcsolatos munkákat, tovább dolgoznak az időszakos biztonsági rendszeren. Már mind a négy blokkon megy a C-15 üzemanyag-csere rendszere.

 

- A négyes blokkon befejeztük azokat a feladatokat, amelyeket a másik három blokkon már végrehajtottunk, ilyenek voltak például a nagynyomású turbinák hétfokzatúra állítása, ezt is végrehajtottuk – tette hozzá Pekárik Géza.

 

A május elsején kiadott közel harminc Nívódíj átadása után a huszonötéves jubileumi ünnepét tartó, az atomerőművel együtt dolgozó Atomix Kft-nél az idén első alkalommal díjazták a szervezet munkavállalóit is. +++