Kasó Tibor közleménye

2019-04-25 14:31:27


PAKS-PRESS Sajtószolgálat


(PAKS-PRESS) Paks, 2019. április 25., csütörtök – Kasó Tibor, a Rókus kápolna mellett épülő ház építtetője az alábbi közlemény kiadását kérte a Paks-Press Hírügynökségtől:  


Megdöbbenéssel olvastam a hírt, miszerint többek a Polgármesterhez fordultak, mert nem tetszik Nekik a kápolna melletti építkezés.


Az építkezés teljesen szabályosan történik, a városképi engedélyezéstől az Örökségvédelemig bezáróan. A Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatal Hatósági Főosztály Építésügyi és Örökségvédelmi Osztály határozatában az építkezést tudomásul vette, és szigorú feltételek betartását írta elő. Ennek részeként a tetőhéjalás, a homlokzat, a nyílászárók és a térburkolatok színét és anyagát is egyeztetni szükséges. 


Az építkezés szigorú városképi követelmények mellett kezdődhetett meg, és rendszeres ellenőrzések mellett folyik.


Azért is érthetetlen némelyek megnyilvánulása, mert például ehhez hasonló volt az Erzsébet Nagy Szálloda melletti építkezés is, amikor a műemlék épület közvetlen szomszédságában építettek egy épületszárnyat. Hasonlóan ehhez, a nagyvárosokban is szervesen együtt tudnak élni a modern építészeti alkotások a műemlékekkel. 


Furcsa lenne, ha olyan környezetben, ahol műemlék található, nem lehetne építkezni. A kápolna előtt és mellett jelenleg is találhatók különféle épületek, valamint a most épülő ház helyén régebben is állt épület.


Úgy gondoljuk, hogy a most épülő épület egy remek építészeti megoldás a múlt és a jövő együttélésének bemutatására.


Kiadó: Kasó Tibor

Fotó: az épület látványterve - a kiadó melléklete 


PAKS-PRESS 2019. április 25., csütörtök 14.31. +++