Siker a ROSZATOM Nemzetközi fotópályázatán

2019-03-27 14:13:47ROSZATOM – Az ASZE Nemzetközi fotópályázat legjobb munkái – fotókiállítás nyílt Moszkvában

Kiss G. Péter, a Paks-Press Hírügynökség főszerkesztője a díjnyertesek között

 

(PAKS-PRESS) Paks/Moszkva, 2019. március 27., szerda – "ASZE: Emberek, természet, technológia" címmel a Paks II. Atomerőművet kivitelező ASZE Mérnöki Vállalat moszkvai központjában 2019. március 27-én fotókiállítás nyílt, ahol az ASE International Photo Awards 2019 elnevezésű nemzetközi fotópályázat legjobb munkáit mutatják be – közölte a társaság kommunikációs osztálya, szerdán.

 

A kiállítás azon országok életéből mutat be képeket, amelyekben az ASZE Mérnöki Vállalat atomerőműveket épít. Nemzetközi zsűri döntött arról, hogy mely felvételek kerüljenek a legjobb 24 közé, köztük Kiss G. Péter két képe is szerepel.

 

ASE International Photo Awards - 2019. verseny nyertesei: Alekszej Geraszimenko, a Gomelszkaja Pravda fotóriportere, (Fehérorosz Köztársaság), Kiss G. Péter, a Paks-Press Hírügynökség főszerkesztője, (Magyarország), Vikram Reddi az indiai NPCIL atomenergetikai ipari vállalat munkatársa és Mirza Sakil a The Daily Star bangladesi lap munkatársa.

 

Az ASZE Mérnöki Vállalat által szervezett kiállításon, több mint száz fénykép látható többek között Bangladesből, Fehéroroszországból, Indiából, Magyarországról és Egyiptomból. A képek a

https://ase-ec.ru/for-journalists/photo-awards/top-24/ oldalon tekinthetők meg. A díjkosztó ünnepséget várhatóan a nyár elején tartják, Moszkvában.

 

A zsűri tagja volt Vlagyimir Szavuskin az ASZE Mérnöki Vállalat moszkvai tagvállalatának alelnöke, Yashim Salam, Bangladesből, Vince Bálint természetfotós, az MVM Paksi Atomerőmű tipográfusa, valamint Arkagyij Szuhonyin, az ASZE Mérnöki Vállalat Kommunikációs osztályának munkatársa, az Oroszországi Fotóművészek Szövetségének tagja. A zsűri az anonim képek alapján, a szerzők ismerete nélkül választotta ki a legjobb felvételeket.

 

Képünkön: Kiss G. Péter "Balett" című fotóját (középen) tekintik meg a kiállításon, 2019. március 27-én.


PAKS-PRESS 2019. március 27., szerda 14.13. +++