Lakossági fórum: stadion, utak, vízvezeték

2019-03-25 19:45:26


 

(PAKS-PRESS) PAKS, 2019. március 25., hétfő – Lakossági fórumot tartott a 3. számú választókörzetben Bordács József önkormányzati képviselő, a Paksi Sportegyesület klubhelyiségében. A találkozón jelen volt Szabó Péter polgármester. A körzet lakói tájékoztatást kaptak az elmúlt időszakban végzett munkáról és a jövőbeli tervekről is.  

 

A jövőre vonatkozó elképzeléseikről kérdezték a 3. számú választókörzetben élőket azon a lakossági fórumon, amelyet Szabó Péter polgármesterrel közösen tartott Bordács József. A képviselő, Rujder Mária helyét vette át az októberi választásokig, miután hivatással járó összeférhetetlenség miatt Rujder Máriának le kellett mondania mandátumáról.

 

A város és a közvetlen körzet aktuális gondjairól, a fejlesztési tervekről szólva elhangzott, hogy a paksi sportegyesület pálya-rekonstrukciója javában tart, valamint a stadion környezete is megújul, így nemcsak a sport, hanem a szándékok szerint más tömegrendezvények is itt kaphatnak majd helyet.

 

A körzetben is elindultak az útfelújítások is, az Ősz utca újjáépítése mellett további tervek vannak a rajzasztalon, megtörténtek azok a telekvásárlások, amelyek lehetővé teszik az edzőpályák kialakítását a stadion környezetében. A telektulajdonosokkal megkötötték a szerződéseket, a város költségvetésben erre 235 millió forintot különítettek el. 

 

A stadionnál jelenleg a kétezres főlelátó építésének alapozási munkálatain dolgoznak, a lelátó alatt kapnak helyet olyan járulékos közösségi terek, mint étterem, klubszobák, kiszolgáló helyiségek, várhatóan az ősszel adják át rendeltetésének. A költségek elérik a kettő milliárd forintot, a város ebből hatszáz milliót adott.

 

Az elkerülő út nyomvonalának, a lakóházaktól megfelelő távolságra történő kialakítása ugyancsak az aktuális témákhoz tartozik. A Mária utca, Péter utca térségében a vízvezeték cseréje az következő időkben lesz jelentős feladat, ehhez a milliárdos költséggel járó tételéhez az állam segítségét is várják az önkormányzatnál.  +++

 

Képünkön: Lakossági fórumot tartottak a 3. számú választókörzetben, ahol a PSE pálya rekonstrukciója az egyik legnagyobb beruházás. A stadionnál jelenleg a kétezres főlelátó építésének alapozási munkálatain dolgoznak.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++