Az elkerülő út sok fejtörést okoz

2019-03-13 19:03:15


 

Képviselő-testületi ülés

 

(PAKS-PRESS) 2019. március 13., szerda – PAKS – A partnerségi ügyek kérdései között a tehermentesítő út aktualitásai kerültek a figyelem középpontjába a város önkormányzatának képviselő-testületi ülésén, szerdán.

 

A tehermentesítő út, Vácika dűlő területére eső részén közel harminc partnerségi bejelentkezés történt, mint ismeretes, a legtöbben az út közelségét kifogásolják. Az ott lakó közösség egy része a korábbi változatot tudná támogatni, 900 támogató aláírás is érkezett arról, hogy a Pálma Lovasudvar is sérelmezi a nyomvonalat.

 

A Fehérvári út és a Toldi Miklós utca közötti részében érdekeltek is a nyomvonal közelségét vették fel, az önkormányzat eleget téve a lakossági kérésnek továbbítja ezeket az észrevételeket. A testületi ülés előtt a lakosság egy csoportja ebben az ügyben felkereste a polgármestert és a segítségét kérték. Az önkormányzat keresi a megoldási lehetőségeket.

 

A lakótelepi központi park kivitelezése is naprenden volt, a lehetőségek szerint májusban kezdődne el, két ütemben, a Kishegyi útnál indul a kivitelezés, de mivel az úszótelkeken lévő tulajdonosok üzlete magán területen van, ezért egyeztetés és megegyezés szükséges, az önkormányzat ezeken a részeken is magára vállja a felújítás költségeit. Az önkormányzat biztosítja az üzletek folyamatos elérhetőségét, a felújítás ideje alatt is.

 

Dr. Ságh Beáta még tavaly tájékoztatta a testületet, hogy befejezi tevénykenységét. Az önkormányzat dr. Palkó Ágnest támogatja egy előszerződés keretében, az ősz folyamán már a paraxissal, addig helyettesítéssel láthatja el a munkáját.

 

A testületi ülésen Barnabás István a nemzetközi kapcsolatokért felelős alpolgármester bejelentette, hogy két fontos évforduló előtt állnak, a paksi önkormányzat a 30 éves kapcsolatról Reichertshofennel, Kézdivásárhellyel pedig tizenöt éves testvérvárosi szerződésről emlékeznek meg méltó módon. Kézdivásárhelyre holnap utazik önkormányzati delegáció, hogy a március 15-i ünnepet együtt töltsék el. +++