Műszaki, tudományos, kulturális kapcsolatok Dunaújvárossal

2019-03-05 19:01:05


 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. március 5., kedd – A Dunaújvárosi Egyetemmel való együttműködés a kölcsönös előnyök jegyében fontos mind a paksi atomerőműnek, mind a Paks II. projektnek - mondta Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter.

 

Mint azt már korábban közreadtuk, Gombos István ötvös -és iparművész kiállítása a napokban nyílt meg a Csengey Dénes Kulturális Központban, a megnyitón Süli János miniszter is köszöntőt mondott. 


A dunaújvárosi kapcsolat másik napi híre volt, hogy Pekárik Géza, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója szenátusi ülés keretében vette át megbízólevelét, miután Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, 2021. január 31. napjáig nevezte ki Pekárik Gézát a Dunaújvárosi Egyetem konzisztóriumi tagjának.

 

A Dunaújvárosi Egyetemmel való együttműködés a kölcsönös előnyök jegyében fontos mind a paksi atomerőműnek, mind a Paks II. projektnek, mondta a Paks-Press Hírügynökség kérdésére választ adó Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter.+++