Folyamatosan garantált a Paksi Atomerőmű védelme

2019-03-02 15:43:50


 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. március 2., szombat - A Paksi Atomerőmű szakszervezeteinek szombati, a fegyveres biztonsági őrség egyes tagjait érintő munkabeszüntetése idején is teljes egészében garantált volt az atomerőmű fizikai védettsége – tájékoztatott Dr. Kovács Antal, a paksi atomerőmű kommunikációs igazgatója.

 

- Semmilyen fennakadást nem okozott, és a védettségi szint csökkenésével sem járt a Paksi Atomerőműben működő szakszervezetek által szervezett szombati, a fegyveres biztonsági őrzést érintő kétórás munkabeszüntetés – közölte.

 

A kialakult helyzetet mérlegelve, a létesítmény fizikai védettsége színvonalának biztosítása érdekében a munkáltató az érintett fegyveres biztonsági őrök szolgálat alóli felmentése mellett döntött, és más, szolgálatellátáshoz kapcsolódó feladattal bízza meg őket.

 

Az atomerőmű fizikai védelmét a Társaság tulajdonában álló Atomix Kft. saját állományú, motivált, az atomerőmű fegyveres őrzésére kiképzett fegyveres biztonsági őrei látják el a továbbiakban.

 

A sztrájk nem járt az atomerőmű védettségi szintjének csökkenésével a létesítmény működésében sem okozott fennakadást. Az atomerőmű fizikai védettségét a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a munkabeszüntetés ideje alatt végzett rendkívüli ellenőrzése során az előírásoknak megfelelőnek ítélte.


- A munkaügyi konfliktus az atomerőmű nukleáris biztonságát nem érinti – tette hozzá Dr. Kovács Antal. 


Frissítés:


Teljes körűen megvalósult a figyelmeztető sztrájk, miután a munkára kész állomány mind a 35 tagja aláírta a sztrájkban való részvételről szóló nyilatkozatot, közülük a szombaton munkába lépők tartottak kétórás munkabeszüntetést - tájékoztatta az MTI-t a Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezetének elnöke.


Lőrincz László azt is elmondta, hogy a folytatásról - a jogszabályok betartása mellett - hétfőn délután egyeztetnek. +++