Bejártuk a sóstói tábort

2018-04-24 12:50:09Siófok-Sóstó, 2018. április 24., kedd (PAKS-PRESS) - Rendezett, tiszta körülményeket tapasztaltak az önkormányzat vezetői a sóstói gyermektáborban tett látogatásukkor. Szabó Péter polgármester, Kovács Sándor alpolgármester, Hum Ferenc műszaki osztályvezető és más tisztségviselők áttekintették a nyitásig legfontosabb feladatokat, és megfogalmazták a további lépéseket, teendőket is. A bejáráson újságírók is részt vettek.

 

A döntéshozókat Tell Edit a paksi művelődési központ ügyvezetője, a tábor felelőse tájékoztatta az elmúlt napokban történt változásokról, a szükséges beszerzésekről, műszaki és felszerelést illető igényekről is.

 

Szabó Péter polgármester szavai szerint a táborban az üzemeltető művelődési központ munkatársai mindent megtettek azért, hogy a gyerekek megfelelő körülmények között tölthessék el balatoni nyaralásukat. A polgármester úgy vélekedett, hogy akár ő maga is, a családjával együtt szívesen töltene el itt egy hetet.

A tisztasággal semmi gond nincs, a tábor konyháját felújítjuk, ezt az előírások is megkövetelik, és a megfelelő pénzeszközök is rendelkezésre állnak – fűzte hozzá. Szólt arról is, hogy az igények felmérése után a pedagógusok többlet munkájának kifizetéséhez szükséges szerződéseket megkötik, erre három millió forintot különítettek el.

 

- Látjuk, hogy a táborban szükségesnek mutatkozik, hogy az önkormányzat anyagi forrásokat biztosítson a megújulásra, az önkormányzat elhivatott ebben – fogalmazott Kovács Sándor a bejárás után. Mint az alpolgármester mondta, közel húsz éves gondot kell viszonylag hamar rendezni, ebben az évben a költségvetésben már szerepel egy jelentősebb összeg erre a célra, amely elegendőnek mutatkozik, és ezzel lehetőség nyílik arra, hogy a gyerekeket egy nagyon jó tábor fogadja itt, Sóstón. Hozzátette, nem feltétlenül fontos, hogy a felszereltség a legmodernebb eszközökből álljon, a legfontosabb az, hogy a gyerekek itt jól, és otthonosan érezzék magukat.

 

A felújításban új eszközök, bútorok, játszótéri felszerelés szerepelhet, jövőre pedig megkezdődhet egy átgondolt felújítási program is. A szezonkezdésig a Dunakom önkormányzati cég elvégzi, megteremti azokat a körülményeket, amelyek biztosítják a szükséges feltételeket a nyaraláshoz – fűzte hozzá.

 

Tell Edit kérdésre válaszolva elmondta, hogy a konyha műszaki megújulása az egyik leggyorsabban elvégzendő feladat, új szúnyoghálókat is felszerelnek, és az udvari játékokat is javítják, bővítik, lehet egy kisebb könyvtár is. A tábor hangulata azonban marad a régi, a komfortigényeket is megpróbálják kiszolgálni.

 

Felidézte, hogy a pedagógus bérkiegészítések problémája felszínre hozta ismét azt az érzést, hogy szükség mutatkozik a táborra, és létjogosultsága van. Az iskolákból már érdeklődnek, kirándulások is szerveződnek. Ugyancsak jelentkeztek már vidékről és a fogyatékkal élők köréből is, továbbá itt rendezik majd a határon túli gyerekek táborát is.

 

Az első turnus május utolsó napjaiban érkezik, és augusztus utolsó napjaiban zárnak. A művelődési központ munkatársai teljes erővel dolgoznak azon, hogy az önkormányzat és a hatóságok elvárásainak megfeleljenek – tette hozzá Tell Edit.  +++