Szolgáltatói fórumot tart az önkormányzat és a Roszatom

2017-11-16 12:16:08


 

Paks, 2017. november 16., csütörtök (PAKS-PRESS) - Paks Város Önkormányzata a Roszatom vállalattal, mint a beruházásért felelős fővállalkozóval Szolgáltatói Fórumot szervez november 24-én este hat órakor a Duna Hotelben, a találkozó célja, hogy a Pakson működő vállalkozások megismerjék a bővítéssel járó szolgáltatói szektort érintő kihívásokat és lehetőségeket – közölte mai Városházán tartott sajtótájékoztatóján Szabó Péter polgármester és Kovács Sándor alpolgármester.

 

A városban már megjelent egy vállalkozói réteg, közel harminc-negyven család, amely már szeretne hozzáférni a városban a szolgáltatásokhoz és igényli az ehhez szükséges információkat, lehetőségeket. Mi ebben kívánunk a segítségükre lenni egy, a vállalkozókkal közös fórum megnyitásával, amely a Roszatom kért, továbbá a paksi vállalkozók számára ez, új piaci lehetőségeket nyit – mondta a sajtótájékoztatón Szabó Péter. A polgármester utalt arra is, hogy az orosz fél elvárásait, igényeit megismerhetik azok a vállalkozók, akik szolgáltatásokat tudnak nyújtani.

 

Kovács Sándor alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy elsősorban a paksi vállalkozókat szeretné az önkormányzat gazdasági előnyökhöz juttatni, a helyi cégek, ezáltal megerősödhetnek, ha minél többen, minél jobb minőségben jelennek meg a szolgáltatói piacon. Hozzátette, szeretnék, ha minél többen jönnének el, és egyfajta párbeszéd jönne létre ezen a fórumon, ahol az orosz fél és a magyar szolgáltatók egyaránt feltehetik kérdéseiket. +++