Egyre népszerűbb a Paks II. bemutató kamion

2017-08-01 14:26:38


 

Paks, 2017. augusztus 1., kedd (PAKS-PRESS) - Az eddigi tapasztalatok szerint az öt nyári fesztiválállomáson mintegy tizenkétezren voltak kíváncsiak a kamionra. A tájékoztató jármű a VOLT, a Balaton Sound, az EFOTT, a Campus és az East Fest után a Szigetre látogat 2017. augusztus 9-15. között.

 

Egyre népszerűbb az atomenergiát és a Paks II. projektet bemutató interaktív jármű, amely 2017-ben nyolc nagy nyári fesztivált jár végig.

 

Az interaktív tájékoztató kamion egyik fő feladata, hogy mobil látogatóközpontként megismertesse Magyarország lakosságával az atomenergia hazai energiatermelésben betöltött kiemelkedő szerepét. A meglévő paksi blokkok pótlásával ugyanis az évszázad végéig biztosítható lesz klímabarát módon hazánk villamosenergia-fogyasztásának egyharmada.

 

2009-es indulása óta több mint negyedmillióan keresték fel a kiállítást országszerte. Az információkban, fotókban és videókban gazdag interaktív kamionon szakértő előadók állnak a látogatók rendelkezésére. 

A tájékoztatás mellett fontos szerep jut az energiaszigeten a kikapcsolódásnak és a szórakozásnak is.

 

​Az eddigi négy állomás tapasztalata, hogy a 2015-ös körúthoz képest átlagosan 12 százalékkal nőtt a kamiont felkeresők száma. A látogatószám mellett fontos visszajelzést ad a kérdőív, amin a kiállítás vendégei összegezhetik véleményüket.

A kitöltők több mint kétharmada vélekedett úgy, hogy az atomenergia olcsó és klímabarát, a válaszadók 90 százaléka pedig új információhoz jutott az interaktív kiállításon.

 

A kamionra látogatók részletes tájékoztatást kaptak a radioaktív hulladékok kezelését és a 3+ generációs blokkok biztonságát illetően is.

 

A mozgó kiállítás ezután a Sziget Fesztiválra (augusztus 9-15.) tart, és a Debreceni Virágkarnevál (augusztus 18-20.) után a Szegedi Ifjúsági Napokon (augusztus 23-26.) fejezi be nyári körútját. 


(Fotó: MVM Paks II.) +++