Balatonfürednek segít a paksi atomerőmű

2017-01-06 09:07:20


(PAKS-PRESS) Balatonfüred, 2017. január 6., péntek – Balatonfüred keleti városrészének fejlesztése keretében, a keleti városrész területén az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. tulajdonában álló, rekreációt biztosító létesítmények és az azok közelében történő fejlesztési lehetőségek előkészítésében, megvalósításában működik együtt MVM Paksi Atomerőmű Zrt., és Balatonfüred önkormányzata.

 

Stratégiai, partnerségi megállapodást írt alá Hamvas István az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., vezérigazgatója és dr. Bóka István Balatonfüred polgármestere a balatonfüredi Polgármesteri Hivatalban, 2017. január 6-án.

 

A hosszútávra tervezett együttműködésben a Balatonfüred part menti területeinek fejlesztése, és a közcélú móló létrehozása, hosszú évtizedekre meghatározhatja és szolgálhatja a város keleti szélén lévő turisztikai és sport célú tevékenységeket. A sportbázis lehetőséget biztosíthat a következő évtizedekben több, rangos nemzetközi verseny lebonyolítására is.

 

Mint ismeretes, Balatonfüred városa és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. munkavállalói számára rekreációt biztosító bázis és vitorlás sport kikötő az előző három évtized során is stabil kapcsolódási pontot jelentett. A paksi atomerőmű dolgozói a kikapcsolódás és a pihenés jegyében gyakran vendégeskednek Balatonfüreden, így már kicsit otthon is érzik magukat a városban.

 

Balatonfüred a legnépszerűbb turisztikai célpontok egyike a belföldi és a külföldi turisták körében egyaránt. Sokan szeretik, és sokan látogatnak a városba, a közös szándék, hogy élhető, szerethető legyen Balatonfüred, ezt célozzák a közös fejlesztések. +++