Önkormányzat – választás - eskütétel

2016-04-27 10:28:20


(PAKS-PRESS) Paks, 2016. április 27., szerda – Esküt tettek a szavazatszámláló- és a választási bizottság tagjai Süli János polgármester előtt a Városházán. A jelöltet állító szervezetek a szavazatszámláló- és a választási bizottságba delegálhatnak tagot. A paksi hetes számú egyéni választókerületben május nyolcadikán tartanak időközi választást.

 

A választási eljárásról szóló XXXVI. törvényben előírt esküt a 14. számú szavazatszámláló bizottság tagjai ma letetették, arra készülve, hogy május nyolcadikán megválasztják az előző, de összeférhetetlenség miatt lemondott Tell Edit utódát. 


A bizottság tagjai: Baranyai Rudolf (MSZP), Benke Gábor (Fidesz-KDNP), Dombi Imre (MSZP), Klippel Ferenc Péter (Jobbik), Ledneczki Mihály (Fidesz-KDNP), Pintér Józsefné (Fidesz-KDNP), Pollák Attila (MSZP), Pollákné Kardos Ilona (MSZP),Radóczi Márton (Jobbik), Szabó Ferenc (Fidesz-KDNP).

 

Szintén esküt tett a választási bizottság. Tagjai: Árki Emese Erzsébet (Jobbik), dr. Kiss Péter (Fidesz-KDNP), Podrogya Istvánné (MSZP).

 

Az eskütétel előtt Süli János felhívta a delegáltak figyelmét, hogy önkéntes munkavállalásuk során egyben feladatuk a választás tisztaságának megőrzése is.

 

Dr. Blazsek Balázs jegyző, a paksi választási iroda vezetője elmondta, hogy a választás eredményét a választási bizottság állapítja meg, dönt az esetleges kifogási és jogorvoslati kérdésekben. A két szavazó körben a szavazatszámlálók összeszámolnak, az eredmény a matematikai elvek alapján érvényes és eredményes lesz.


A választókat a Nemzeti Választási Iroda értesíti a választás helyéről, a lakcím szerint területileg illetékes helyen, a Deák Ferenc Általános Iskola melyik épületében adhatják le a szavazatukat.

 

 

Képünkön: Süli János polgármester ismerteti a bizottsági tagok előtt az eskütétel részleteit.   


(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++