Jutalomtábor az Atomenergetikai Múzeumban

2015-07-03 15:30:45


(PAKS-PRESS) Paks, 2015. július 3., péntek – Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Atomenergetikai Múzeuma (AEM) két csoportnak, egy hetes tábort szervezett a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) településein élő hetedik évfolyamba járó diákok számára.


A bentlakásos, térítésmentes táborba azokat a fiatalokat választották ki az iskolák, akik érdeklődnek a természettudományi tárgyak iránt és tanulmányi eredményeiknek köszönhetően jutalomban részesülhetnek.

Az AEM munkatársai által szervezett és lebonyolított kétszer egyhetes táboroztatásra a tavalyi, nagy sikert aratott kezdeményezés után immár második alkalommal került sor.

A június 22-26., illetve június 29. és július 3. közötti időszakokban a 27, illetve a 25 diák Pakson az Energetikai Szakközépiskola kollégiumában lakott. A szervezők gazdag programot állítottak össze számukra: kerékpáron bejárva a várost megismerkedhettek Paks nevezetességeivel és a Paksi Atomerőmű számos látnivalójával.

A keddi napokon a táborlakók Balatonfüredre és Tihanyba kirándultak. Délutánonként strand, este mozi, sőt egy alkalommal tábortűz is szerepelt a programban.


Az idei múzeumi tábor célja volt, hogy a Paksi Atomerőmű környezetében élő, a Duna mindkét oldaláról érkező fiatalok ismeretséget kössenek, és tartalmas időtöltés során közelebbről megismerjék az atomerőművet.

A társaság szeretné a természettudományi tárgyakban jó eredményeket elérő diákok érdeklődését e terület iránt a jutalomtábori részvétel révén is tovább erősíteni.

Mindez a hazai nukleáris energetika hosszú távú célkitűzéseinek elérését is szolgálja.