Henry Dugat az ASE harmadik légiósa

2014-08-05 09:44:35


(PAKS-PRESS) Paks, 2014. augusztus 5., kedd - Az amerikai légiós Németországból teszi át a székhelyét; a 27 éves, 183 centi magas hátvéd főként a kettes poszton érzi otthon magát, de alkalomadtán irányítóként is remekül helyt tud állni. Egy évre kötelezte el magát, és szeptember elsején érkezik Magyarországra.


Leigazolásával úgy tűnik, hogy egy egyszer már remekül bevált receptet vesz elő idén Dzunic Braniszlav, és két évvel a Székesfehérváron bajnoki címe után nálunk is összeállít egy atletikus, villámléptű hátvédpárost – írja a szakosztály honlapja.

 

Henry Dugat, aki anno a jó nevű Baylor egyetemen végzett, tavaly a Phoenix Hagen csapatát erősítette, ahol 21 perc alatt 12 pont, 2.6 pont, 2 lepattanó és 1.2 labdaszerzés került a neve mellé. Egy évvel korábban a svéd bajnokságban pattogtatott, ott csapata legjobbjaként 20.4 pont, 5.8 lepattanó, 4.8 gólpassz  és 2 labdaszerzés került fel a statisztikai lapjára meccsenként. A védekezése elsőosztályú, gyorsaságának köszönhetően remekül "halászik" a passzsávokban, majd a megszerzett labdával előszeretettel robog végig a pályán, és fejezi be az akciót.

 

Dzunic edző véleménye szerint egy atletikus, jó játékossal bővült a keret.

Fotó: ASE. hu