Bemutatkoztak az új államtitkárok

2014-06-16 10:39:40


(PAKS-PRESS/Kiss G. Péter) Budapest, 2014. június 16., hétfő – Seszták Miklós fejlesztési miniszter ma bemutatta a tárca államtitkárait; mások mellett dr.  Aradszki Andrást, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikáért felelős vezetőjét.

 

Aradszki András Békéscsabán született, ötvennyolc éves, a József Attila Tudományegyetem Jogi Karának nappali tagozatán 1982-ben szerzett diplomát. Korábban jogi menedzserként dolgozott a MOL Rt-nél, 1990-től tagja a Kereszténydemokrata Néppártnak, 2003 novemberében lépett a FIDESZ Magyar Polgári Szövetségbe, 2010 áprilisától a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője. Tegnaptól hivatalosan is a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikáért felelős államtitkára, kinevezését 2014. június 13-án vette át a Parlamentben.

 

Aradszki András a sajtó előtti bemutatkozáson egyebek között elmondta, tárca továbbra is az ellátás biztonságára, a megfizethetőségre, és a versenyképességre törekszik. Újságírói kérdésre válaszolva szólt arról, hogy a gazdasági rezsicsökkentés ügyében folyamatban van a tartalékok feltárása és további tanulmányok is készülnek.

Seszták Miklós fejlesztési miniszter, a Paks-Press Hírügynökségnek arra kérdésre, miszerint a hétvégén napvilágot látott sajtóhírek arról szóltak, hogy Aszódi Attila lesz Paks2 kormánybiztosa; ezt a miniszter nem erősítette meg, de nem is cáfolta. – Erről most még korai beszélni - tette hozzá.

Aradszki András Paksról szólva elmondta, többek között parlamenti bizottság tagjaként, már több alkalommal járt az atomvárosban, és kinevezése után akkor látogat ismét vissza, amikor erre mihelyst szükség lesz.


Képünkön: a NFM vezérkara, Seszták Miklós miniszter (középen), Aradszki András (jobbról a második.) +++