Sorozatban negyedszer nyert a Paks

2014-05-17 18:55:02


(PAKS-PRESS) Paks, 2014. május 17., szombat - Sorozatban negyedik győzelmét aratta az NB I-ben a Paks labdarúgócsapata, amely az OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati játéknapján 4-0-ra nyert hazai környezetben a Pápa ellen.

 

A vendégek - akik a mérkőzés nagyobb részében emberhátrányban futballoztak - egymás után ötödik bajnokijukon szenvedtek vereséget, a Paks pedig sorozatban ötödik meccsét játszotta le kapott gól nélkül.

 

OTP Bank Liga, 29. forduló:

MVM Paks-Lombard Pápa Termál FC 4-0 (1-0)

------------------------------------------------------

Paks, 900 néző, v: Vad II

gólszerzők: Könyves (39.), Bartha (49.), Simon A. (80.), Heffler T. (85.)

kiállítva: Kulcsár K. (Pápa, 28.)

sárga lap: Heffler T. (55.), illetve Jagodics (84.)

 

    Paks:

    -------

Molnár - Heffler T., Fiola, Kovács G., Szabó J. - Kecskés (Nagy R., 69.), Bori, Windecker, Könyves (Kulcsár D., 64.), Bartha (Báló, 81.) - Simon A.

 

    Pápa:

    -------

Szűcs - Nagy S., Sekour, Jagodics, Német M. - Eszlátyi (Maric, 71.), Présinger, Kulcsár K., Király (Horváth R., 23.) - Kenesei, Orosz (Venczel, 84.)

 

Az első pillanatoktól kezdve magához ragadta a kezdeményezést a Paks, a pápaiak túlnyomó részt a védekezéssel voltak elfoglalva, legfeljebb az esetleges kontratámadásokban bízhattak. A vendégek az első félóra végén megfogyatkoztak, nem sokkal ezután meg is szerezte a vezetést a hazai gárda, amely akár többgólos előnnyel is vonulhatott volna a szünetre, de a helyzeteiből csak egyet sikerült gólra váltania.

A fordulás után Bartha László egyéni akciójának eredményeként megduplázta előnyét a Paks, s ezzel gyakorlatilag el is döntötte a három pont sorsát. A hajrában még a 200. NB I-es találkozóján szereplő Simon Attila, valamint Heffler Tibor is eredményes volt, fölényessé téve ezzel a paksiak sikerét. (MTI)

 

Képünkön: Bori Gábor tör ki két pápai játékos közül.

Fotó: Paks-Pess/Kiss G. Péter. +++