Kibővült elnökség irányítja az Atomfórum egyesületet

2014-05-15 16:35:58


(PAKS-PRESS/Mayer György) Budapest, 2014. május 15., csütörtök - Egyhangúan fogadta el a Magyar Atomfórum Egyesület mai közgyűlése az elmúlt közgyűlés óta végzett munkáról, az egyesület gazdálkodásáról, a 2014. évi programról és a költségvetésről szóló beszámolót. A 36 tagvállalatot tömörítő szervezet közgyűlésén többek között elhangzott, hogy az egyesület pénzügyi helyzetet stabil, köztartozásuk nincs és a költségvetés fedezetet nyújt a tervezett programok megvalósítására.


Az alapszabály módosításával az eddigi öt fős elnökséget hétre emelték az MVM Paks II. és az ALSTOM képviselőjének megválasztásával. Az egyesület kommunikációs feladatai kibővülnek: a jelenlegi paksi blokkok üzemidő hosszabbítási programjának bemutatása mellett kiegészül az új blokkok, vagyis a kapacitás-fenntartás fontosságának minél szélesebb körű megismertetésével. 

Az egyesület négy évre, egyhangú szavazással megválasztott tisztségviselői: Elnök: Lenkei István, aki eddig is elnökként vezette az egyesületet. Elnökségi tagok: Gábor József, Kovács András, Takáts Ferenc, Volent Gábor (akik eddig is az elnökség tagjai voltak), valamint a két új tag: dr. Kiss Csaba (az ALSTOM Magyarország Hőerőmű üzletágának ügyvezető igazgatója) és Tóth Csilla (az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese).

A Felügyelő bizottság elnökévé Zelenák Pált, a bizottság tagjaivá Ihnáth Ferencet és Kovács Kálmánt választották.


Képünkön: Lenkei István tart előadás. (A szerző felvétele.) +++