Eredmények, tervek a Mezőföldvíz Kft- nél

2014-04-24 12:40:53


(PAKS-PRESS) -  Paks, 2014. április 24., csütörtök – PAKS – Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft. ma délelőtt az Erzsébet Nagyszállodában taggyűlést tartott, Hajdú János polgármester köszöntője után Csapó Sándor ügyvezető az elmúlt év eredményeiről és az idei év üzleti terveiről beszélt. 


A negyvenkilenc településből áló taggyűlés ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag fogadta el a társaság 2013. évi beszámolóját és 2014. évi üzleti tervét.

Csapó Sándor szavai szerint 2013-ban a cég mintegy kétmilliárd forintos árbevétellel, és közel 10 milliós eredménnyel zárt, állami támogatás nélkül működtek, a rezsi-csökkentés pedig 100 milliós árbevétel kiesést jelentett. Hátráltatta az eredményes gazdálkodást a közművezeték adó is, ez újabb 150 millió forint körüli összeget tett ki.

Ilyen körülmények között a tízmilliós eredmény is úgy volt elérhető, hogy fejlesztési beruházásokat nem hajtottak végre és a munkabérek csak a kötelező módon emelkedtek. 

- Ennek tükrében a 2014-es év sem lesz könnyebb, fogalmazott Csapó Sándor, mint mondotta, az irányelvek szerint nem lesz veszteséges a cég és a további terjeszkedés lehetőségében is megalapozottan bíznak. +++


Képünkön: Csapó Sándor ügyvezető.

Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter. +++