Megnyílt a Paksi Kormányablak

2014-02-12 18:59:42


Paks, 2014. február 12., szerda (Paks-Press) – A négy évvel ezelőtt megkezdett reformmal az államnak az volt a célja, hogy a közigazgatás az ország versenyképességének ne gátló, hanem segítő tényezője legyen, egyszerűbb és rövidebb lett az eljárási rend, megújult, tanult szakembergárda vállalt szolgálatot, kényelmesebb és gyorsabb lett az ügyintézés, ezzel is a magyar állam megbecsüli polgárait - mondta dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Paksi Kormányablak ünnepélyes átadásán, szerdán.


Dr. Navracsics Tibor és Tóth Ferenc kormánymegbízott, a Tolna Megyei Kormányhivatal vezetője részvételével ma ünnepélyes külsőségek között megnyílt a Paksi Kormányablak. A megnyitón jelen volt Hirth Ferenc országgyűlési képviselő, Szántóné dr. Novák Eszter a Paksi Járási Hivatal hivatalvezetője, pohárköszöntőt mondott  Hajdú János polgármester. A Paksi Kormányablak az ügyfeleket a Dózsa György út 62. szám alatt várja.


- Márciusig három Kormányablak nyílik meg Tolna megyében, elsőként a paksit vehetik birtokba az ügyfelek - mondta el a Paks-Press Hírügynökség érdeklődésére László-Varga Zsuzsa, a Tolna Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

Tájékoztatása szerint az okmányirodát felváltó Kormányablak reggel nyolctól este nyolc óráig várja az ügyeiket intéző állampolgárokat, akik 240 ügykörben kaphatnak segítséget a jól felkészített munkatársaktól, akik számára az úgynevezett "tudástár" is rendelkezésre áll. Ez a nyilvános adatbázis az ügyfelek számára is elérhető. Az okmányirodai ügyek mellett helyben intézhetők a családtámogatási ellátások igénylése, a hiteles tulajdoni lapért, vagy hiteles térkép másolatért már nem kell a Földhivatalba menni, illetve bármilyen államigazgatási ügyben az ügyintézők rendelkezésre állnak, vagy a szükséges tájékoztatást is megadják. Ahogyan a számítástechnika is rendelkezésre áll, átállnak az egyablakos ügyintézésre, de addig megmarad a város különböző pontjain a Munkaügyi központ, a Földhivatal, vagy az Élelmiszerlánc Hivatala.

- A most kialakított tíz munkaállomásos Kormányablak alkalmas lesz a majdani, megnövekedő ügyfélforgalom lebonyolítására is - jelezte László-Varga Zsuzsa utalva arra, hogy a paksi atomerőműves bővítés várhatóan jelentős többlet terheléssel járhat. Hozzátette, a megyeszékhellyel azonos kapacitást hoztak létre Pakson is. Kitért arra is, hogy többek között úniós finanszírozással, több tíz milliós költséggel és országosan egységes arculattal készült el az új létesítmény.

A megnyitón Tóth Ferenc Kormánymegbízott azt mondta, hogy a Kormányablak létrejötte az államnak és az állampolgároknak méltó találkozása. A járás több mint egy tucatnyi települése és a közel húszezres város lakossága mindennapjai innentől kezdve könnyebbek lehetnek - fűzte hozzá.  

Szántóné dr. Novák Eszter a Paksi Járási Hivatal hivatalvezetője arra kérte munkatársait, hogy nagy felelősséggel végezzék munkájukat, mert a Kormányablak megítélése az ügyfelek jó szolgálatán múlik.

Ezt követően dr. Navracsics Tibor és Tóth Ferenc átvágták a nemzeti színű szalagot.

Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter. +++