Pénzbírság az Együtt-PM aktivistáinak

2014-02-01 08:47:57Budapest, 2014. február 1., szombat - (PAKS-PRESS/MTI) - Jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt fejenként 80-90 ezer forint közötti pénzbüntetést kapott az Együtt-PM paksi erőmű bővítése ellen demonstráló tíz aktivistája, akiket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) budapesti Fő utcai székházából állítottak elő pénteken.


Barabás Richárd, az Együtt-PM politikusa sikeresnek nevezte akciójukat, mivel szerinte a korábbinál több ember figyelmét hívták fel azon céljukra, hogy a paksi bővítésről népszavazás döntsön. Az Együtt-PM vasárnapi, budapesti tüntetésén is ezen véleményüknek kívánnak hangot adni.

Az Együtt-PM a paksi erőmű tervezett bővítése ellen tartott spontán tiltakozó demonstrációt pénteken délelőtt az NFM épületében.

Mint azt már korábban megírtuk, az ellenzéki párt aktivistái elfoglalták a tárca portáját és népszavazás kiírását követelték a kormánytól. Az akcióban részt vevő tíz tüntetőt előállította a rendőrség.

(Képünkön: "korai magömlés"... ilyen feliratú táblákat gyártanak a mai, holnapi tüntetésre egy transzparenseket készítő műhelyben.) +++