Egészségügyi tájékoztató a Városházán
Legfrissebb

- Kétszáz csomagot küldenek a gyermekotthonokba

- Összefoglaló, 2021. november 29.

- Süli János: hamis állítás, hogy a lakosságot eladósítjuk

- Összefoglaló, 2021. november 26.

- A zöldebb Paksért

- Összefoglaló, 2021. november 25.

- Összefoglaló, 2021. november 24.

- Összefoglaló, 2021. november 23.

- Összefoglaló, 2021. november 22.

- Összefoglaló, 2021. november 18.

- Közös nyilatkozat

- Ismét lehet Önkéntes Katonai Szolgálatra jelentkezni

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Egészségügyi tájékoztató a Városházán

2021. november 12. 15:16:42  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. november 12., péntek – Pakson és hozzátartozó városrészekben nem lesz kötelező az oltás az intézményekben – mondta el Szabó Péter polgármester egy városházi sajtótájékoztatón, pénteken.

 

Az újra, egyre jobban terjedő delta-variáns koronavírus járvány miatt az önkormányzati intézményekben, a kormányrendeletben foglalt polgármesteri védelmi intézkedésekről, a Paksi Gyógyászati Központban és a háziorvosoknál történő bejelentkezés, előjegyzés és egyes technikai beruházásokról, fejlesztésekről tájékoztatták az újságírókat.

 

Szabó Péter polgármester és dr. Bodnár Imre, a Központ főigazgató főorvosa által tartott közös tájékoztatón elhangzott: Pakson és hozzátartozó városrészekben nem lesz kötelező az oltás az intézményekben. Szabó Péter aláhúzta: mindazok, akik még nem vették fel az oltást, azok tegyék meg. Kérte, azt is, hogy a zárt terekben, rendezvényeken mindenki viselje a maszkot, használják a kézfertőtlenítőket.

 

Dr. Bodnár Imre emlékeztetett, hogy a járvány miatt januárig az egészségügyi vészhelyzet van az országban, ezért az ismert korlátozásokat be kell tartani. Felhívta a figyelmet arra, hogy a legfrissebb adatok szerint, tegnap elhunyt 116 többségében idős, krónikus beteg, 5147 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 509-en vannak lélegeztetőgépen.

Áláhúzta: mindenkinek ajánlott a megerősítő harmadik oltás felvétele, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását, mert a védőoltás után kialakuló védettség - minden vakcina esetében - néhány hónap elteltével gyengül. A járvány negyedik hullámának felszálló ágában vagyunk, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak.

 

– Megváltozott az eljárásrend – fogalmazott, az egészségügyi dolgozók védelme érdekében is együttműködésre kért mindenkit. Ismertette: a szakrendelésekre a recepciókon kell időpontot kérni, de új lehetőségként a gyógyfürdő recepciójának telefonszámai is hívhatók. Az elérhetőségeket felteszik a honlapra.

Újdonság, november végén, december elején már a második QR kétdimenziós vonalkódos, internet alapú két totemoszlopon is lehet bejelentkezni, ebben az esetben nem kell a recepciós kapcsolatfelvétel nem lesz szükséges. - Az informatikai fejlesztés az önkormányzat finanszírozásában valósult meg – tette hozzá. A két totemoszlop közül az egyik szakrendelő város felőli oldalán van, a másik, amikor elkészül a gyógyfürdő felőli oldalon lesz.  

 

A járóbeteg szakellátás csak akkor vehető igénybe azok számára, akinek jellegzetes tünetegyüttese van, akik friss negatív teszttel rendelkezik – jegyezte meg dr. Bodnár Imre.

 

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a Barátság úti rendelő felújítása a végéhez ért, korábban az első emelet, most a földszinti rész is elkészült. Korszerűsítették a hőközpontot, cserélték a nyílászárókat, felújították háziorvosi rendelőt, a vizesblokkokat, az előteret.

 

Képünk: a Gyógyászati Központ aulája. Középen a QR kétdimenziós vonalkódos, internetalapú totemoszlop.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

 

PAKS-PRESS 2021. november 12., péntek 15. 16. +++

x