Összefoglaló, 2021. március 18.
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. április 14.

- Horváth Zoltán közleménye

- Érettségi, 2021

- Tanulmányi ösztöndíj: első lépés a Paks II.-höz

- A Fidesz-KDNP képviselői csoportjának közleménye

- Összefoglaló, 2021. április 13.

- Összefoglaló, 2021. április 12.

- Összefoglaló, 2021. április 9.

- Összefoglaló, 2021. április 8.

- Összefoglaló, 2021. április 7.

- Összefoglaló, 2021. április 6.

- Összefoglaló, 2021. április 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Összefoglaló, 2021. március 18.

2021. március 18. 21:20:59  nyomtatási kép

PAKS-PRESS Hírügynökség késő esti, napi hírösszefoglalója

 

Kormány-járvány

Koronavírus - Gulyás: nincs még itt az ideje a lazításnak

(PAKS-PRESS) 2021. március 18. –  Nincs még itt az ideje a lazításnak, az egyetlen védekezési mód, ha az oltás folytatódik - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Gulyás Gergely kiemelte: a szakértők szerint közel vagyunk a harmadik hullám csúcsához, és a számok rendkívül rosszak, de az egészségügyben rendelkezésre állnak szabad kapacitások. Hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy mindenki tartsa be a szabályokat, tegyen meg mindent, hogy a kontaktusok számát csökkenthessék, így gyorsan visszahúzódhat a mostani hullám. Ha gyorsan oltanak, és sokan regisztrálnak, akkor negyedik hullám már nem lesz - közölte.

 

A tárcavezető azt mondta: talán már hetekben, napokban lehet számolni az időt a korlátozások lazításáig. Hangsúlyozta: többlépcsős újraindításban gondolkodik a kormány, azt szeretnék, ha objektív számokkal lehetne meghatározni, hogy mikor lehet nyitni, a nyitást így az oltottság mértékéhez kötik.

 

A harmadik hullám csúcsa még nehezebb lehet, mint a másodiké volt. Szerdán 207-en haltak meg, több mint 6500 új fertőzött van, több mint 10 ezren vannak kórházban, és 1170-en lélegeztetőgépen - közölte. További 11 ezer szabad kórházi ágy és 1700 lélegeztetőgéppel felszerelt ágy van - mondta.

A tárcavezető közölte: pénteken ülésezik az operatív törzs a miniszterelnök részvételével, majd Orbán Viktor rádióinterjújában bejelenti a következő időszakra vonatkozó terveket, intézkedéseket. +++

 

Karanténba került Süli János

(PAKS-PRESS) 2021. március 18. –  Karanténba került Süli János tárcanélküli miniszter, a hírt közösségi oldalán osztotta meg, csütörtökön. Elnézést kért azoktól dunaföldvári lakosoktól, akiket a holnapi telefonos fogadóóráján nem tud fogadni. A rábízott feladatokat csak korlátozottan tudja ellátni. Hozzátette, "nagyon kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és a környezetében élőkre, remélem, hogy mielőbb jobb hírekkel szolgálhatok" - fogalmazott. +++

 

Képünkön: Folytatódnak a vasút felújítási munkálatok Paks mellett. (PAKS-PRESS/Kiss G. Péter.)   

 

PAKS-PRESS 2021. március 18., csütörtök 21:20.

 

x

Paksi Atomerőmű