Új fertőtlenítő berendezést kapott a szekszárdi kórház
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. április 14.

- Horváth Zoltán közleménye

- Érettségi, 2021

- Tanulmányi ösztöndíj: első lépés a Paks II.-höz

- A Fidesz-KDNP képviselői csoportjának közleménye

- Összefoglaló, 2021. április 13.

- Összefoglaló, 2021. április 12.

- Összefoglaló, 2021. április 9.

- Összefoglaló, 2021. április 8.

- Összefoglaló, 2021. április 7.

- Összefoglaló, 2021. április 6.

- Összefoglaló, 2021. április 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Új fertőtlenítő berendezést kapott a szekszárdi kórház

2021. február 25. 21:18:56  nyomtatási kép

 

(PAKS- PRESS) Szekszárd, 2021. február 25., csütörtök  - Folyamatosan javítunk az egészségügyi rendszeren, a járvány rávilágított arra, hogy nem tűr halasztást az orvosok és egészségügyi dolgozók  béreinek rendezése, az eszközállomány fejlesztése is napirenden van, új szülészet megvalósításában is gondolkozunk – mondta Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter egy sajtótájékoztatón Szekszárdon, csütörtökön.

 

Egy új típusú UV-C Sanitizer fertőtlenítő berendezést adományozott a Tungsram vállalat a Tolna megyei kórháznak, a Vármegyeháza Díszteremében, 2021. február 25-én. A készülék, az ultraibolya fény bizonyos frekvenciájának vírus- és baktériumirtó hatását aknázza ki. A fertőtlenítés, a fertőzés elkerülése a koronavírus elleni harc középpontjában áll, hogy a terjedés üteme lassítható legyen és ezzel az egészségügyi rendszer túlterhelése se következzen be.

 

Az átadás-átvétel sajtótájékoztatóján jelen volt Dr. Németh Csaba intézményvezető igazgató és Csernoch Viktor, a Tungsram Vállalati Projektek igazgatója. A cég vezetője ismertette, hogy a Tungsram a világjárvány okozta kihívásokra válaszolva, 2020. év végén jelent meg a világpiacon az UV-C Sanitizer nevű kompakt készülékével.

- Az idén 125 éves vállalat tudását most az egészségügy szolgálatába állítja. A Tolna Megyei Balassa János kórház az első vidéki egészségügyi intézmény, amely ilyen készüléket kap, és valós környezetben szerezhet tapasztalatokat az adományozó Tungsrammal együtt a hatásosságáról – mondta el.

 

- A járvány harmadik hulláma felfutóban van, amely ráirányítja a figyelmet arra, hogy minél többen oltassák be magukat, mindenki felelősen gondolja végig, hogy ezzel a legtöbbet teheti önmagáért és a családjáért és másokért – fogalmazott a miniszter. Süli János emlékeztetett arra, hogy intő jel az a tény, hogy már a mostani felfutás idejében összesen eddig tizennégyezer felett van az elhunytak száma és ez még tovább emelkedhet.

 

- A megyei kórházban a mi jelenlegi és jövőbeni munkavállalóinkat is gyógyítják, hiszen Szekszárdon van a legközelebbi ellátópont. Számos berendezéssel, adománnyal eddig is segítettünk – tette hozzá Süli János. Elmondta azt is, hogy a tervek szerint a szülészet is megújul és egy teljesen új blokk kialakításán is gondolkodnak. Felújíthatják a rendelőintézetet is.  

 

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a tervek megvalósításának anyagi hátterét keresik, ilyen lehet akár az atomerőműves hátterű Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA), vagy a Közép-Duna Menti Kiemelt Fejlesztési Térség. +++

x

Paksi Atomerőmű