Összefoglaló, 2021. február 24.
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. április 14.

- Horváth Zoltán közleménye

- Érettségi, 2021

- Tanulmányi ösztöndíj: első lépés a Paks II.-höz

- A Fidesz-KDNP képviselői csoportjának közleménye

- Összefoglaló, 2021. április 13.

- Összefoglaló, 2021. április 12.

- Összefoglaló, 2021. április 9.

- Összefoglaló, 2021. április 8.

- Összefoglaló, 2021. április 7.

- Összefoglaló, 2021. április 6.

- Összefoglaló, 2021. április 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Összefoglaló, 2021. február 24.

2021. február 24. 21:35:45  nyomtatási kép

A PAKS-PRESS Hírügynökség késő esti, napi hírösszefoglalója

 

Egészségügy-járvány

Országos tisztifőorvos: felszálló szakaszban van a harmadik hullám Magyarországon

(PAKS-PRESS) 2021. február 24. – Felszálló szakaszban van a harmadik hullám Magyarországon, ezt igazolják a járványügyi adatok is - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília ismertetése szerint az elmúlt 24 órában 2855-tel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma és 102 ember - jellemzően idős, krónikus beteg - halt meg. Felhívta a figyelmet arra, hogy az elhunytak között szinte minden nap vannak olyan fiatal krónikus betegek is, akiket egy esetleges védőoltás megmenthetett volna.

 

Elmondta: eljutott a háziorvosokhoz a kínai Sinopharm vakcinája, átlagosan praxisonként 50-55 ember beoltására alkalmas mennyiségben. Jelezte: a praxisba eljuttatott oltóanyag-mennyiség függ a praxis összetételétől, a regisztráltak és a krónikus betegségben szenvedők számától; vannak olyan praxisok, ahol 70 embert is be tudnak oltani. Kitért arra, már az első adag oltása után jelentős mértékben megindul a szervezetben az ellenanyag-termelés.

 

Az országos tisztifőorvos hangsúlyozta: bízik abban, hogy a következő egy hétben jelentős számú, 368 ezer védőoltást tudnak majd beadni, de ehhez szükséges az emberek együttműködése is. Ismertetése szerint a regisztrált idősek közül 275 ezren kaphatják meg a háziorvosnál a kínai Sinopharm-vakcinát, 52 ezer idős beoltására lesz lehetőség a Pfizer-BioNTech-vakcinával az oltópontokon, az AstraZeneca készítményével pedig 41 ezer 60 év alatti krónikus betegeket tudnak beoltani a következő egy hétben.

 

A tisztifőorvos beszámolt arról is: szerda reggel Orbán Viktor miniszterelnök járványügyi szakértőkkel egyeztetett, és a szakemberek arra tettek javaslatot, hogy a bentlakásos szociális otthonokban élők közül azok, akik megkapták a második oltást, és letelt a teljes védettség kialakulásához szükséges idő, fogadhassanak látogatókat, illetve elhagyhassák az intézményeket. +++

 

Magyarország lélegeztetőgépekkel segíti Paks testvérvárosában a kórházat

(PAKS-PRESS) 2021. február 24. – Alexandra Pavlovičová, a galántai kórház igazgatónője vette át Magyarország pozsonyi nagykövetsége által juttatott tíz modern lélegeztetőgépet. Paks testvérvárosába a Magyar Koalíció Pártja (MKP) elnökének közbenjárására érkezett új berendezéseket kedden adták át a kórház vezetésének, igy a már meglévő tíz lélegeztetőgép mellett, további tízet tudnak használni a kórházban. +++

 

Paks

Az önkormányzat segít az oltási program végrehajtásában

(PAKS-PRESS) 2021. február 24. – A paksi háziorvosok oltási munkáját az önkormányzat azzal is segíti, hogy az adminisztrációval járó többletfeladatok elvégzésében a polgármesteri hivatal dolgozói is részt vállalnak – erről Paks polgármestere tájékoztatott a Városházán, szerdán. Szabó Péter elmondta: a hivatal dolgozói segítik az oltással kapcsolatos előzetes szervezési feladatokat, a hozzájáruló nyilatkozatok előzetes kitöltését, elérését; másrészt az oltakozók időpontra behívását telefonon intézik. Hozzátette, az oltásra jelentkezők közül az egyedül élő időseket - ha az oltást másképp nem tudják felvenni, kisbusszal szállítják Szekszárdra.

A polgármester szólt arról is, hogy amennyiben a regisztrációhoz segítségnyújtásra van szükség internet vagy a számítógépes ismeret hiánya miatt, akkor a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán erre is adnak lehetőséget.

Dr. Bodnár Imre főigazgató a tájékoztatón közölte: rajtra készen várják az indulást a Paksi Gyógyászati Központ oltóhelyén, amely várhatóan március harmadika és tizedike között nyithat. +++

 

Labdarúgás MK

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő: Paksi FC-Budafoki MTE 2:4 (2:3)

(PAKS-PRESS) 2021. február 24. – A Paks otthonában kikapott a Budafok elleni mérkőzésen - ezzel elköszönt a MOL Magyar Kupa idei küzdelmeitől. Paksi FC-Budafoki MTE: 2:4.

Gólszerzők: Nagy 15’, 34’ illetve Skribek 26’, 38’, 45', Zsóri 90+2'

Bognár György értékelte a kupabúcsút: „Megérdemelten jutott tovább a Budafok, hiszen koncentráltabbak voltak. Próbáltuk azokkal a játékosainkkal hozni az első félidőt, akik kevesebb lehetőséget kaptak az utóbbi időben. Jól kezdtük a találkozót, viszont nem tudtuk birtokolni a labdát, és nem volt olyan minőség a focinkban, amivel újra előnyre tehettünk volna szert.


Képünk: MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő: Paksi FC-Budafoki MTE.

(Paks-Press Fotó – Kiss G. Péter.)

 

PAKS-PRESS 2021. február 24., szerda 21:35.

x

Paksi Atomerőmű