A Paksi Közlekedési Kft. tájékoztatója
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. április 14.

- Horváth Zoltán közleménye

- Érettségi, 2021

- Tanulmányi ösztöndíj: első lépés a Paks II.-höz

- A Fidesz-KDNP képviselői csoportjának közleménye

- Összefoglaló, 2021. április 13.

- Összefoglaló, 2021. április 12.

- Összefoglaló, 2021. április 9.

- Összefoglaló, 2021. április 8.

- Összefoglaló, 2021. április 7.

- Összefoglaló, 2021. április 6.

- Összefoglaló, 2021. április 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

A Paksi Közlekedési Kft. tájékoztatója

2021. február 23. 17:30:20  nyomtatási kép

  

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. február 23., kedd – Sajtószolgálat

 

PKK – JÁRATÚTVONAL MÓDOSULÁS A SZENTHÁROMSÁG TÉR LEZÁRÁSA MIATT

 

A Paksi Közlekedési Kft. tájékoztatja az utazóközönséget, hogy a Szentháromság tér forgalomtól való elzárásának és átépítésének várhatóan 6 hónapos időtartama alatt járataik a Szentháromság tér megállóhelyet kihagyják. A változás 2021. március 1-jén lép életbe. A járatok minden más megállóhelyet érintenek.

 

A tér lezárása a Paksi Közlekedési Kft. járatai közül csak a 3-as vonalat érinti. Az itt közlekedő autóbuszok a Szentháromság tér megállóhelyet elkerülik, ott sem felszállásra, sem leszállásra nem lesz lehetőség. A forgalmi korlátozás miatt a járat útvonala is változik erre az időre. A korlátozás feloldása után a járatok természetesen vissza fognak térni az eredeti útvonalukra.

 

A módosítás a lezárás miatt elkerülhetetlen, a társaság azonban kiemelt figyelmet fordít rá, hogy egyetlen, tömegközlekedésbe bevont városrész se maradjon ki miatta a szolgáltatásból. Ez azzal jár, hogy a buszok olyan utcákat fognak érinteni az átmeneti időszakban, ahol egyébként nem szokták meg a lakók a tömegközlekedés jelenlétét. Kérik a lakosságot, hogy legyenek figyelemmel a közlekedés, a parkolás és a mindennapi élet során arra, hogy a szolgáltatás biztosítása érdekében a buszok a Jámbor Pál utcán is közlekedni fognak.

 

Az autóbuszállomásról induló autóbuszok a Dózsa György út 32. megállóhely (1-es posta) után balra befordulnak a Kossuth Lajos utcába, majd onnan jobbra fordulva végigmennek a Jámbor Pál utcán és ráfordulnak a Petőfi utcára. Végigjárják a Bástya, Üstökös és Nyár utcai megállóhelyeket a megszokott rend szerint, majd a korábbi útvonalat a fordított irányban végigjárva a Petőfi utcáról jobbra letérnek a Jámbor Pál utcára, annak a végén a Kossuth Lajos utcán lejönnek, majd a Dózsa György úti kereszteződésben balra fordulva megállnak a Szent István téren. Ezután tovább mennek a Deák Ferenc utcán, és az Anna utcára fordulva a szokásos módon fejezik be a járat útvonalát.

 

Az Öreghegy utcából induló autóbuszok a Munkácsy Mihály utcán leérkezve a megszokott rendtől eltérően, az átépítés miatt átmenetileg kétirányúsított Anna utcán balra fordulnak, végigmennek rajta és a Deák Ferenc utcán ismét balra fordulva kimennek a 6-os főútra. A főútról az Erzsébet Nagy Szálloda mögött érkeznek be a Deák Ferenc utcára, amin balra fordulva megállnak a Szent István téren. Ezt követően végigjárják a Kossuth-Jámbor-Petőfi utcákat a fent már leírt módon, majd a járatot a Dózsa György út 32. megállóhellyel (OTP) folytatva a megszokott módon fejezik be.

 

PAKS-PRESS 2021. február 23. 17:30. +++

x

Paksi Atomerőmű