Térfelújítás – közlekedési változások
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. április 14.

- Horváth Zoltán közleménye

- Érettségi, 2021

- Tanulmányi ösztöndíj: első lépés a Paks II.-höz

- A Fidesz-KDNP képviselői csoportjának közleménye

- Összefoglaló, 2021. április 13.

- Összefoglaló, 2021. április 12.

- Összefoglaló, 2021. április 9.

- Összefoglaló, 2021. április 8.

- Összefoglaló, 2021. április 7.

- Összefoglaló, 2021. április 6.

- Összefoglaló, 2021. április 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Térfelújítás – közlekedési változások

2021. február 23. 12:40:51  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. február 23., kedd – Nehéz időszak következik március első napjától, amikor megkezdődik a Szentháromság tér felújítása, a nagyforgalmú tér átépítésnek 180 napos időszakában a lakosság megértő és türelmes magatartására is szükség lesz – hangzott el Szentháromság tér forgalmi rendjének változásairól, kedden.

 

Szabó Péter polgármester és Pálmai Klára a körzet képviselője helyszínen tájékoztatta a sajtó munkatársait Szentháromság tér forgalmi rendjének változásairól. Hangsúlyozták, hogy nehéz körülmények várnak a közlekedőkön kívül az iskolába járókra, a temetkezés és a földhivatal dolgozóira is. A teret lezárják, csak gyalogos közlekedés lesz lehetséges.

 

– Az Anna utcában a Hegyalja utcától a Deák Ferenc utcáig visszaállítják a kétirányú forgalmat, a Malomhegyről jövő forgalom ott halad majd el, az Anna utcának a Szentháromságtér felé eső része zsákutca, csak az ott lakóknak érdemes behajtani – ismertette a változásokat Pálmai Klára. Részletezte:

Az Anna utca a Deák Ferenc utca és a Hegyalja utca közötti szakasza kétirányú lesz. Ezen a szakaszon az út mindkét oldalán a parkolás tilos. Az Anna utca a Hegyalja utca és Szentháromság tér közötti szakasza, a Kálvária utca és az Öreghegy utca a Szőlőhegy utcától a Szentháromság tér felé zsákutca lesz. Az Öreghegy, a Malomhegy és a városközpont között a Munkácsy utca - Hegyalja utca - Anna utca - Deák Ferenc utca nyomvonalon között lehet közlekedni. A Petőfi – Hidegvölgy - Üstökös utcák forgalomcsillapítása érdekében ideiglenes, szilárd burkolatú útszakasz épül ki a Haladás és a Virág utca között. A hármas autóbusz a Jámbor Pál utcán közlekedik majd.


Szabó Péter felidézte, hogy a tér átmenő forgalom helyszíne volt eddig is, a befejezés után pedig igazi kisvárosi hangulat jellemzi majd augusztus végétől a város egyik ikonikus találkozási pontját. A közlekedési változásokról a lakosság tájékozódhat a paks.hu oldalon, a Malom hegy lakói számára a változásokról nyomtatott tájékoztató is készült. További kérdésekkel a Hivatal műszaki osztályhoz is fordulhatnak az érdeklődők – mondta el.

 

Képünkön: utak találkozásai a Szentháromság téren, szemben az Anna utca. 

Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++

x

Paksi Atomerőmű