Költségvetés, utcák, sorrendek
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. április 14.

- Horváth Zoltán közleménye

- Érettségi, 2021

- Tanulmányi ösztöndíj: első lépés a Paks II.-höz

- A Fidesz-KDNP képviselői csoportjának közleménye

- Összefoglaló, 2021. április 13.

- Összefoglaló, 2021. április 12.

- Összefoglaló, 2021. április 9.

- Összefoglaló, 2021. április 8.

- Összefoglaló, 2021. április 7.

- Összefoglaló, 2021. április 6.

- Összefoglaló, 2021. április 1.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Költségvetés, utcák, sorrendek

2021. február 17. 12:09:11  nyomtatási kép


Mezősi Árpád: a frakció képviselőinek utca-rekonstrukciós javaslatai nem szerepelnek az idei költségvetésben 

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. február 17., szerda – Korábban személyes találkozást javasoltunk a költségvetési pénzek elosztásáról, erre a járványhelyzet miatt nem kaptunk lehetőséget, ugyanakkor a polgármester javaslatbekérő levelét a postaládánkban a határidő lejárta után, későn találtuk meg -  mondta Mezősi Árpád, a 2021-es év költségvetéséről tartott sajtótájékoztatóján, szerdán.

 

Az önkormányzat PDF frakciójának képviselője a Zöldfa utca és a Sebestyén utca találkozásánál emlékeztetett arra, hogy a két utca már korábban is szerepelt az előterjesztésekben és most is kimaradtak annak ellenére, hogy meglehetősen rossz állapotban vannak. Mezősi Árpád szavai szerint értetlenül állnak az előtt, hogy kimaradtak, kimaradnak más utcák is a felújításból, olyanok, amelyekre korábban ígéretek történtek de, mint mondta, „elfelejtődnek”.  

 

A képviselő a közösségi oldalon tett bejegyzéseiket meghaladó, békülékenyebb hangot ütött meg, nem elfogadva azt a tényt, hogy ellenzékből kárhoztatnak városvezetői döntéseket. Mint azt már korábban megírtuk, elfogadta Szabó Péter polgármester – rendelet alapján felhatalmazott, saját hatáskörben a 2021-es városi költségvetésének tervezetét. Az adatok, számok olvashatók a paks.hu portálon is és az önkormányzati televízióban is beszélt erről. A közzétett adatok szerint 2021-ben 11 milliárd forint fordítható beruházásokra, ez az összeg tartalmaz áthúzódó beruházásokat is.

 

Szabó Péter polgármester 2021. január 12-én levélben hívta fel a képviselők figyelmét arra, hogy terjesszék elő költségvetési-beruházási javaslataikat, január 20.-i határidővel, hogy személyesen is tudjanak konzultációt tartani. Heringes Anita a frakció nevében február 4-én beérkezett válasza azonban már elkésett, miután február 5-én már postázni kellett a költségvetést, ezért a PDF javaslatokat már nem tudták a büdzsébe beépíteni. Ettől függetlenül megvalósulhat a csoport területén található Hunyadi utcában a csapadékvíz elvezetés-bővítés munkája, vagy további példaként említhető a Kápolna-Zsíros köz fejlesztése is.

 

Mezősi Árpád szavai szerint egyforma mértékben kell minden körzetre odafigyelni, ez a város érdeke, együtt kell dolgozni és gondolkodni. - A PDF frakció javaslatait nem politikai javaslatnak kell tekinteni, hiszen nemcsak a magunk javaslatait támogatjuk – húzta alá.

 

Kiemelte azt is, hogy a frakció továbbra is szeretne együtt dolgozni a város érdekében, amelyben hangsúlyt kapna az arányos költségvetési elosztás, tekintettel arra, hogy a rekonstrukcióra szoruló óvárosi és lakótelepi utcák egyformán részesüljenek a megújulásból. +++

x

Paksi Atomerőmű