Bölcsőde és óvoda alapkőletétele Gerjenben
Legfrissebb

- Töretlen az érdeklődés a Paks II. Akadémia iránt

- Csütörtökön kezdődik az oltás a Gyógyászati Központban

- Összefoglaló, 2021. március 2.

- Összefoglaló, 2021. március 1.

- Új fertőtlenítő berendezést kapott a szekszárdi kórház

- Összefoglaló, 2021. február 24.

- Az önkormányzat segít az oltási program végrehajtásában

- Összefoglaló, 2021. február 23.

- A Paksi Közlekedési Kft. tájékoztatója

- Térfelújítás – közlekedési változások

- Összefoglaló, 2021. február 22.

- Összefoglaló, 2021. február 19.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Bölcsőde és óvoda alapkőletétele Gerjenben

2021. január 19. 20:03:02  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Gerjen, 2021. január 19., kedd - Új épületbe költözhet a Gerjen óvodája, valamint egy 14 fős bölcsődével gyarapszik a település. Az európai uniós támogatásból megvalósuló 396 millió forintos beruházás keretében Gerjen Község Önkormányzata egy új oktatási-nevelési intézményt hoz létre.

 

A projekt keretében Gerjen Községben új, korszerű, megújuló energiaforrásokat használó, energiahatékonyan működő, komplex akadálymentesítéssel rendelkező óvoda és bölcsőde épületet létesít a helyi általános iskola melletti területen. Az épületben helyet kap egy kétcsoportos óvoda, valamint egy 14 férőhelyes bölcsőde a kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel együtt. Tornaszoba, orvosi szoba, továbbá kiegészítő szolgáltatásként egy sószoba várja a gyerekeket. 

 

Az épületen kívül fedett teraszok épülnek, melyek segítségével biztosítható jó időben a bölcsődés korú gyermekek levegőn altatása, illetve rossz időjárás esetén a levegőztetés is könnyebben megoldható mindkét korcsoport számára.

 

A közbeszerzési eljárás lefolytatása és a munkaterület átadása után 300 nap alatt kell elvégeznie a kivitelezőnek, a Volton-Bau Zrt.-nek.

 

Az alapkőletételen köszöntötte a meghívottakat Romhányi Károly, Gerjen község polgármestere, valamint jelen volt Süli János a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter, Fehérvári Tamás a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, a kivitelező részéről Dobai László a Volton-Bau Zrt. vezérigazgatója, továbbá az épület technológiáját biztosító Horizont Globál Kft. ügyvezető igazgatója Dienstmann Tamás.

 

Képünkön:

Önkormányzati bölcsőde és óvoda alapkőletétele Gerjenben

(PAKS-PRESS) Gerjen, 2021. január 19., kedd - Süli János tárca nélküli miniszter (b.4) Fehérvári Tamás a Tolna Megyei Önkormányzat elnöke (b.2) Romhányi Károly Gerjen polgármestere, (k.) a kivitelező a Volton-Bau Zrt. vezérigazgatója Dobai László (b.5), valamint az épület technológiáját biztosító Horizont Globál Kft. ügyvezető igazgatója, Dienstmann Tamás (b.1) az önkormányzat bölcsődéjének és óvodájának alapk̈őletételi ünnepségén, 2021. január 19-én.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

 

x

Paksi Atomerőmű