Már elérhető a Településképi Arculati Kézikönyv
Legfrissebb

- Töretlen az érdeklődés a Paks II. Akadémia iránt

- Csütörtökön kezdődik az oltás a Gyógyászati Központban

- Összefoglaló, 2021. március 2.

- Összefoglaló, 2021. március 1.

- Új fertőtlenítő berendezést kapott a szekszárdi kórház

- Összefoglaló, 2021. február 24.

- Az önkormányzat segít az oltási program végrehajtásában

- Összefoglaló, 2021. február 23.

- A Paksi Közlekedési Kft. tájékoztatója

- Térfelújítás – közlekedési változások

- Összefoglaló, 2021. február 22.

- Összefoglaló, 2021. február 19.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Már elérhető a Településképi Arculati Kézikönyv

2021. január 11. 19:27:09  nyomtatási kép

 

A város honlapján a Kézikönyv

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2021. január 11., hétfő – Még december közepén fogadta el egyéni hatáskörben Szabó Péter polgármester Paks Város Településképi Arculati Kézikönyvét. A város honlapján elérhető kézikönyvről sajtótájékoztatón tartott ismertetőt Szabó Péter és Kirizsné Buják Marianna, városi főépítész, hétfőn.

 

Változások előtt áll a város és ennek kapcsán egy fontos dokumentum készült el, amely a Hivatal városfejlesztési csoportjának köszönhető – hangzott el a tájékoztatón. Ismertették, hogy a településképi arculati kézikönyv célja „sorvezetőt biztosítani a városfejlesztési folyamatokhoz, hogy az új otthonok megteremtése során, további értékekkel gazdagíthassuk a város arculatát.” Hozzátették, olyan útmutató, melyből tájékozódhat és inspirálódhat minden megbízó, tervező és beruházó, hogy a környezethez illeszkedő kialakítás valósuljon meg, akár épületbővítésről, akár kerítésépítésről legyen szó.

 

A kézikönyv azoknak hasznos elsősorban, akik új épületet szeretnének építeni, vagy régit felújítani, legyen az tulajdonos, tervező, építtető vagy kivitelező. Meghatározó jellegzetességeket és konkrét példák segítségével szemlélteti a helyes és követendő megoldásokat, amivel a széles körben elterjedt rossz, gondolattalan, tájidegen és környezetszennyező építészetet kívánja megelőzni.

 

A jó ügyért vállalt közös felelősség felismerése az első lépés az építészeti minőség fejlődéséhez és az egységes településkép kialakulásához vezető úton. - Fontos vezérfonal, hogy a kortárs építészet a múlt értékeit tiszteletben tartva tudjon új, az igényeket korszerű eszközökkel maradéktalanul kielégítő, esztétikus és magas építészeti minőségű alkotásokat létrehozni – fogalmaztak a tájékoztatón.

 

A Paks – Településképi Arculati Kézikönyv a településkép védelméről szóló 40/2020. (XII.11.) önkormányzati rendelettel együtt elérhető a város honlapján a Városfejlesztés menüpont alatt:

https://paks.hu/varosfejlesztes/telepulesi-arculati-kezikonyv-telepuleskep-vedelmerol-szolo-rendelet/

 

A településképi bejelentésekkel, egyeztetésekkel kapcsolatos megkereséseket a Hivatalban a telepuleskep@paks.hu e-mail címre várják. +++

x

Paksi Atomerőmű