Folytatódnak a paksi egészségügyi átvezénylések
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2020. november 26.

- Virtuális állásbörzén a Paks II. Zrt.

- Koronavírus: friss adatok Paksról

- Összefoglaló, 2020. november 25.

- Paks II.: fizikai védelmi terv

- Összefoglaló, 2020. november 24.

- Összefoglaló, 2020. november 23.

- Összefoglaló, 2020. november 20.

- Megkapta a villamos létesítési engedélyt a Paks II. projekt

- Összefoglaló, 2020. november 19.

- Hírösszefoglaló 2020. november 18.

- Összefoglaló, 2020. november 17.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Folytatódnak a paksi egészségügyi átvezénylések

2020. október 27. 16:16:26  nyomtatási kép


(PAKS-PRESS) Paks, 2020. október 27. kedd – Az érvényben lévő jogszabályok szerint egészségügyi válsághelyzetben átrendelhetők a dolgozók ellátásra a kijelölt intézményekbe, ezek alapján Paks kilenc szakdolgozója, öt segédápolója, négy szakképzett szakápolója és egy szakorvosa teljesít szolgálatot a szekszárdi járványkórházban – mondta el dr. Bodnár Imre főigazgató főorvos sajtótájékoztatóján, kedden.

 

Mint ismeretes, az egészségügyi dolgozók átvezénylése folyamatos – erről Müller Cecília országos tisztifőorvos beszélt. Hangsúlyozta: az egészségügyi ellátórendszert felkészítették a betegek fogadására. Kitért arra, hogy a koronavírus-betegek ellátására első körben kijelölt kórházak lassan telítődnek, ezért azokban megemelték az ágyak, és ehhez rendelve a szükséges eszközök számát is.

A második vonalbeli intézmények közül is már néhány részt vesz a betegek gyógyításában, így az ellátás mindenki számára biztosított. - Az egészségügyi dolgozók átvezénylése is folyamatos - mondta az országos tisztifőorvos.

 

A szekszárdi kórház jelenleg négy megyét lát el, majd a Pakshoz közel eső dunaújvárosi kórházat is járványkórházzá minősítették át.

 

A Tolna megyei Kormányhivatal határozatban szakorvos és szakdogozók kijelölését kérte, ennek alapján dr. Hoffmann Erzsébet teljesít szolgálatot, Pakson a belgyógyászati rendelés ezért átmenetileg szünetel.

 

Dr. Bodnár Imre főigazgató a ma tartott sajtótájékoztatón a Paks-Press Hírügynökség kérdéseire válaszolva elmondta: rövidesen váltás következik, a gasztroenterológiánál lesz egy hónapos rendelési szünet, miután dr. Felföldi Ferenc váltja Hoffmann Erzsébetet Szekszárdon. Ezért a gasztroenterológia december negyedikéig szünetel. Ezt követően december 7-től dr. Auth Péter tüdőgyógyász tejesít majd külső szolgálatot, január elejéig.

 

Dr. Bodnár Imre ismertette: az orvosok egy-egy hónapos átvezénylése mellett a szakdolgozók egy része várhatóan két hónapig teljesítenek szolgálatot. Egyelőre valamennyi vezénylés Szekszárdra szól.

 

Arra a kérdésre, hogy a Paks közeli két kórház telítettségi állapota hány százalékos, a főigazgató jogosultság hiányára hivatkozva nem kívánt válaszolni. +++  

 

x

Paksi Atomerőmű