JETA: pályázati felhivás
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2020. november 26.

- Virtuális állásbörzén a Paks II. Zrt.

- Koronavírus: friss adatok Paksról

- Összefoglaló, 2020. november 25.

- Paks II.: fizikai védelmi terv

- Összefoglaló, 2020. november 24.

- Összefoglaló, 2020. november 23.

- Összefoglaló, 2020. november 20.

- Megkapta a villamos létesítési engedélyt a Paks II. projekt

- Összefoglaló, 2020. november 19.

- Hírösszefoglaló 2020. november 18.

- Összefoglaló, 2020. november 17.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

JETA: pályázati felhivás

2020. október 21. 11:30:10  nyomtatási kép
 

Félmillárdos támogatás az atomerőmű térsége településeinek  

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. október 21., szerda – A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) Kuratóriumának soros ülését tartotta Pakson, az Erzsébet Nagy Szálloda konferenciatermében, 2020. október 21-én. Az ülés napirendjén szerepelt többek között a 2020. évi pályázati felhívás közzététele. A kuratórium tíz napirendi pontról tárgyalt.

 

Dr. Kovács Antal elnök megtartotta beszámolóját az alapítvány lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról és a két ülés közti munkáról, majd tájékoztatta a megjelent polgármestereket egy közelmúltban benyújtott térségfejlesztési pályázatról is. Ismertette a 2020. évi pályázati felhívást és szabályzatot, majd hat önkormányzat kérelmére támogatási szerződéseket módosítottak.  

 

Kováts Balázs a kuratórium szakértője kérdésre válaszolva egyebek között elmondta, erre a pályázati évre alaposan rányomta a bélyegét a pandémia miatt kialakult helyzet.

– Olyan furcsaságok is előkerültek, hogy önkormányzatok azért kértek határidő módosítást, mert idősebb tervezők nem tudtak megjelenni a helyszíni kivitelezési egyeztetésen – fogalmazott.

 

Hozzátette, hogy a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány célja a kedvezményezett területeken megvalósuló térségfejlesztés, az életminőség emelése, továbbá a munkahely-teremtés. Az érintettségi kört a kalocsai, paksi és tolnai járás, valamint a szekszárdi járás északi részét magába foglaló összesen 47 település alkotja.

 

Kováts Balázs több értékes település-fejlesztési elért célt is ismertetett. Szavai szerint ilyenek az óvodák, ifjúsági házakhoz kapcsolódó egyéb beruházások, mint parkolók kerítések építése, vagy az energia-korszerűsítés, vagy hivatali belső felújítás.

 

Emlékeztetett arra, hogy a kuratórium április végén hozott határozatában a projektek megvalósításának segítésére komplex intézkedéscsomagot dolgozott ki, amely átmenetileg könnyített szabályozást vezet be a határidők és a pénzügyi elszámolások teljesítésében.

 

Dr. Kovács Antal, a kuratórium elnöke a Paks-Press-nek adott rövid interjújában egyebek között arra is felhívta a figyelmet, hogy a kisebb települések önrészt nem igénylő, mintegy ötmillió forintos pályázati lehetőségét továbbra is fenntartják.

 

A Miniszterelnökség támogatásával a ma előterjesztett pályázati felhívásban három ablakot nyitottak meg, 485 millió forint támogatási összeggel. A pályázatok beadás határideje 2021. január 29. A felhíváshoz kapcsolódó információk a www.jovonkenergiaja.hu oldalon találhatók meg.

 

PAKS-PRESS 2020. október 21. 11.30. +++

x

Paksi Atomerőmű