Ideje nagyon komolyan venni a járványt
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2020. november 27.

- Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

- Összefoglaló, 2020. november 26.

- Virtuális állásbörzén a Paks II. Zrt.

- Koronavírus: friss adatok Paksról

- Összefoglaló, 2020. november 25.

- Paks II.: fizikai védelmi terv

- Összefoglaló, 2020. november 24.

- Összefoglaló, 2020. november 23.

- Összefoglaló, 2020. november 20.

- Megkapta a villamos létesítési engedélyt a Paks II. projekt

- Összefoglaló, 2020. november 19.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Ideje nagyon komolyan venni a járványt

2020. október 05. 17:33:12  nyomtatási kép

Egészségügy/Járvány

Átcsoportosítások az egészségügyi ellátórendszerben

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. október 5., hétfő – Szabó Péter polgármester és dr. Bodnár Imre főigazgató az aktuális járványügyi helyzetről tájékoztatva bejelentették, hogy a megyei kormányhivatal rendelkezése alapján Paksról egészségügyi dolgozókat csoportosítanak át a szekszárdi megyei kórházba. A járvány terjedése miatt az ellátórendszerben bekövetkezett változások a belgyógyászatot és gyógyfürdőt érintik az első körben.

 

Dr. Bodnár Imre arról tájékoztatott, hogy laboratóriumban korlátozásokat vezetnek be, a szolgáltatást csak időpont egyeztetéssel lehet igénybe venni. A paksi lakosok hétfőtől a 75 830 729-es és a 20 8830 729-es telefonszámon 9 és 12 óra, valamint 13 és 14 óra között jelentkezhetnek be. Összesen ötven beteget tudnak fogadni, a sürgős vérvételeket ellátják, a településekről ütemezetten fogadnak kint levett vérmintákat.

 

Minden ellátásra előzetes egyeztetéssel fogadják a betegeket, időtartam azonban meghosszabbodik. A háziorvostól érkező vizsgálatot kizárólag előjegyzéssel fogadják. Arra lesz lehetőség, hogy a háziorvos szóbeli konzultációt folytasson a sürgős esetekről. A sürgős ellátás azonban Szekszárdon történik.

 

A mai napon Paksra érkezett kormányhivatali rendelkezés alapján belgyógyász orvost is át kell adni. Ennek alapján átvezényelték dr. Hoffman Erzsébetet, kirendelése a holnapi naptól érvényes, ezzel egyidőben Paks jelentette, hogy nincs belgyógyászati szakrendelés a városban. Későbbiekben kijelölik a paksi betegek számára, hogy hová kell fordulniuk az ellátásra, ez nagy valószínűséggel Szekszárd lesz.

- Gyakorlatilag kilenc szakdolgozó és egy szakorvos átirányítása történik – fogalmazott a főigazgató.  Összesen kilenc szakdolgozót, öt segédápolót, négy szakasszisztenst kértek át Paksról. Hozzátette, a kirendelés határozatlan időre történt. Újságíró kérdésre válaszolva dr. Bodnár Imre azt mondta, az átvezényléseknek nincs felső korlátja.

- A prioritások a megyéhez kerültek – jegyezte meg.

 

Jelenleg már egészségügyi válsághelyzetről kell beszélnünk, számítani kell arra, hogy további szakdolgozókat, orvosokat érinthet az átrendelés – folytatta a főigazgató. Kiemelte, hogy a paksi lakosok megértését és türelmét kéri, de belátható, hogy a megyei ellátórendszert kell erősíteni.

 

Pakson különböző státuszokban összesen 31 orvos teljesít szolgálatot. Dr. Bodnár Imre további kérdésre válaszolva elmondta, hogy üdvözli az orvosok kormányzati bérrendezését.

- A lépés azt szolgálja, hogy minél kevesebb orvos hagyja el az országot – jelentette ki. +++

 

 

 

x

Paksi Atomerőmű