Süli János: világszínvonalú blokkokat építünk
Legfrissebb

- JETA: pályázati felhivás

- Gazdaság-energetika-oktatás: MVM-NKE

- Nemzetiségi diákoknak adtak át ösztöndíjat Gyönkön

- Egy kis esti fizika – dr. Kovács Antallal Pécsen

- Süli János: az új paksi blokkokra szükség van

- Újabb fontos engedélykérelmet nyújtott be a Paks II. Zrt.

- GMF Közgyűlés és Szeminárium

- Elkezdődött a Paks körüli utak felújítása

- Testületi ülés

- Meghirdette idei tanulmányi ösztöndíjprogramját a Paks II. Zrt.

- Ideje nagyon komolyan venni a járványt

- Októberben indul a Paks II. Zrt. új karrierportálja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Süli János: világszínvonalú blokkokat építünk

2020. szeptember 21. 23:23:37  nyomtatási kép


 

"Megtisztelő, hogy egy olyan társaságtól kaptam díjat, amely Lévai örökségét viszi tovább"

 

(PAKS-PRESS) Budapest, 2020. szeptember 21., hétfő – A kitüntetés az jelenti számomra, hogy figyelembe veszik a munkámat, negyven évvel ezelőtt az első négy blokkot építettük, majd üzemeltettük, most az új két blokkot építjük, az átadási ünnepségén még szeretnék ott lenni – mondta Süli János tárca nélküli miniszter azt követően, hogy az Energiapolitika 2000 Társulat által alapított Nemzeti Energetikáért díjat átvette a Társulat jubileumi rendezvényén hétfőn, Budapesten.

 

Az ötös-hatos blokk nemzetközi kooperációban épül, orosz-amerikai-francia-német együttműködésben valósul meg, egyes biztonsági elemek az angol cégektől érkezhetnek, bízom abban, hogy a világ legjobb két blokkját építjük meg Pakson – fogalmazott Süli János. – Annak idején az 1-4 blokk is a legjobbak között szerepelt – tette hozzá.

 

Energiapolitika 2000 Társulat üléséről elmondta, hogy korábban és most is ezek a szakmai konzultációk segítik a szakembereket tudásuk gyarapításában.

 

A Társulat által alapított Lévai Andrásról elnevezett díjat, amelyet dr. Járosi Mártontól, az Energiapolitika 2000 Társulat elnökétől vett át Süli János, további négy díjazott vette át a jubileumi ülésen.

 

Lévai András munkásságának örökségét felvállalva, emlékét megőrizve Pakson szobrot állítottak. A professzor a magyar energiarendszer tudásbázisát alakította ki, az iparág alapjait rakta le. – Ezért is megtisztelő, hogy egy olyan társaságtól kaptam díjat, amely Lévai örökségét viszi tovább – fűzte hozzá Süli János.

 

Képünkön:

– Lévai András Díj, Süli János

(PAKS-PRESS) Budapest, 2020. szeptember 21., hétfő – Süli János (j.) a paksi atomerőmű kapacitás-fenntartásért felelős tárcanélküli miniszter „Nemzeti Energetikáért – Lévai András Díj” átvétele után a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében, 2020. szeptember 21-én.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű